11 Ocak 2010 17:05 | |
YapraK | Fırında Kabaklı Omlet [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Mutfak Zorluk 2 Süre 40 dk. Kaç Kişilik 4 Yöntem Malzemeler 6-7 Adet kabak 4 Adet yumurta 1 Çorba kaşığı mercanköşk 1 Su bardağı kaşar peyniri rendesi 1 Çorba kaşığı teeyağı Tuz Hazırlanışı * Kabakları yıkayıp, çok az suyla diri kalacak şekilde haşlayın. * Keskin bir bıçak yada patates soyucu yardımı ile ince ince doğrayıp, teflon tavada 2 dakika kadar pişirin. * Yağlanmış yuvarlak bir kalıba kabak dilimlerini dekoratif bir şekilde dizin. * Üzerine mervanköşk, kaşar peyniri rendesi ve kalan kabak dilimlerini dizin. * Malzemeler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. * Her sırada çok az tuz serpin. * Yumurtaları geniş bir kasede bir tutam tuz ilavesiyle çırpın ve kabakların üzerine dökün. * Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 25 dakika pişirin. * Dilimleyip, sıcak olarak servis yapın. |