11 Ocak 2010 17:59 | |
YapraK | Zeytinyağlı Çalı Fasulye Bastı Malzeme 1 kg. çalı fasulye 1,5 çay bardağı Altın Hasat Zeytinyağı 3 adet soğan (Soyulmuş, yuvarlak kesilmiş veya bütün) 4 adet domates (Kabuğu soyulup, kare doğranmış) 1 çorba kaşığı şeker Tuz Su Hazırlanışı • Fasulyelerin uçlarını keserek, kılçıklarını ayıklayın. Doğrama tahtasında boyuna doğru bıçak arkası kalınlığında kesin, yıkayıp süzgece çıkarın. • Tencerede Altın Hasat zeytinyağını kızdırın. Soğanları ve fasulyeleri içine koyup, kevgir ile karıştırın. • Fasulyeler biraz yumuşadıktan sonra domatesleri koyup, bir iki karışımdan sonra tuzunu ve şekerini ilave edin. • 2 dakika karışımla suyunu fasulye seviyesinde koyup, kaynatın. • Lezzetini kontrol edin. Üzerine yağlı kağıt koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte 20 dakika pişirin. • Soğuduktan sonra alt üst çevirip, maydanoz ile süsleyerek servis yapın. |