IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Yufkalı Büryan Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
02 Şubat 2010 03:22
YapraK
Yufkalı Büryan

Malzemeler :
Hamuru için:

2 su b. un
1 yumurta
1 çay b. süt
2 çorba k. sıvıyağ
Tuz

Ara katlar için:

Tereyağı

Pilavı için:

2 su b. pirinç
1 soğan
1 haşlanmış tavuk göğsü
1 su b. file badem
Sıvıyağ
Tuz, karabiber

Hazırlanışı :
Yufkası için karıştırma kabına unu alın. Ortasını açarak içine yumurtayı, sütü ve sıvıyağı alın. Tuzu da kenarlarına serperek ortadan itibaren hamuru yoğurun. Hamuru 8 bezeye ayırıp tepsi büyüklüğünde açın.

Diğer tarafta soğanları doğra***** sıvıyağda kavurun. Daha sonra üzerine pirinci de ekleyerek kavurun. Kavrulunca suyunu ve et suyunu vererek tuzunu ayarladıktan sonra kapağı kapalı pişmeye bırakın. Pişen pilava tereyağında kavurduğunuz bademleri de ilave ederek karıştrın.

Yuvarlak fırın tepsisini yağlayıp hamurun 4 tanesini tepsisine altına aralarına tereyağı serperek yayın. Üzerine pilavı yayın. En son haşlanmış tavuk göğsünü de serperek diğer 4 hamuru da aralarını yağla***** üzerine kapatın. Üstünü yağlayıp 190 derecelik fırında pişmeye bırakın.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı