02 Şubat 2010 03:46 | |
YapraK | Biftek Nasıl Pişirilir Malzemeler 500gr. Biftek (ince şeritler halinde kesilmiş) 1 orta boy kırmızı soğan 2 adet yeşil soğan (doğranmış) ½ fincan dilimlenmiş mantar 1 diş sarımsak (dilimlenmiş) 1 adet zencefil (dilimlenmiş) Marine Etmek için 2 yemek kaşığı light soya sosu 1 yemek kaşığı pirinç sirkesi 1 çay kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı mısır nişastası Sos 3 yemek kaşığı dark soya sosu 1 yemek kaşığı şeker 1 yemek kaşığı sherry Pişirilen etin suyu Hazırlanışı Marine etmek için hazırladığınız malzemeleri karıştırarak etlerin üzerine dökün. 15 dk. marine edin. Wok’u ısıtın. 2 yemek kaşığı yağla birlikte etleri pişirin. Etleri bir tabağa alın. Etin suyundan 2 yemek kaşığı alın (sosa eklemek için). Wok’a soğan, sarımsak ve zencefili ko***** kavurun. Son olarak mantarları ekleyin. Mantarların rengi değişinceye kadar pişirin. Sos için gerekli malzemeleri karıştırdıktan sonra Wok’a sebzelerin içine ekleyin. Karıştırarak 1-2 dk. pişirin. En son olarak etlleri ekleyin. Hepsini kısık ateşte 1-2 dk. karıştırın. Sıcak olarak servis yapın. |