IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Konu: Fırında Kızarmış Pirinç Pilavı Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
15 Şubat 2010 22:41
YapraK
Fırında Kızarmış Pirinç Pilavı

Malzemeler:

2 su bardağı pirinç
rendelenmiş kaşar peyniri
1 kaşık tereyağ
süt
tuz

Hazırlanması:

Pirinci ılık suda 1 saat kadar bekletin ve daha sonra iyice durulayın. Pirinci 30 cm genişliğinde, 6-7 cm derinliğinde bir Pyrex kaba koyun. Pyrex kabın dibini ve kenarlarını hafifçe margarin veya zeytinyağı ile yağlayın. Soğuk sütü pirincin üzerine dökün (Süt pirincin üzerini 1 cm geçecek şekilde). Tuzunu ekleyin. Küçük küçük böldüğünüz tereyağ veya Becel parçalarını içine ilave edin. 200 derecede önceden ısıtmış olduğunuz fırına koyun. Pilav sütü çektikten ve üzeri hafif kızardıktan sonra fırından çıkarıp üzerine daha öncede rendelemiş olduğunuz kaşar peyniri serpin. Tekrar fırına verip iyice üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarttıktan sonra börek gibi keserek servis yapın.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı