15 Şubat 2010 22:54 | |
YapraK | Beşamel Soslu Ispanak Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. MALZEMELER: *1 kg. ıspanak *1 büyük boy soğan *1 kaşık salça *tuz beşamel sos için; *2 su bardağı süt *2 yemek kaşığı un *2 yemek kaşığı tereyağ yada margarin *biraz tuz üzeri içi; * kaşar peyniri rendesi YAPILIŞI: *öncelikle ıspanakları iyice yıkayıp suyunu süzelim.ardından soğanı tencereye alıp kavuralım.ardından salçayı ve sonrada doğradığımız ıspanakları ilave edip kendi suyunda pişirelim. *diğer taraftan beşamel sos için sütü,tereyağı (ya da margarini )ve de unu encereye alıp koyu bir kıvama gelene kadar pişirelim.eğer çok kkoyuolursa biraz süt ekleyebilirsiniz. *daha sonra ıspanakları ısıya dayanıklı bir kaba boşaltığ beşamel sosu da üzerine dökelim ve rendelenmiş kaşar peynirlerini serptikten sonra 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar bekletelim |