IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: TRT de yandaşlık gömleğini giydi.. Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
21 Mart 2010 08:26
Ruhadam
Cevap: TRT de yandaşlık gömleğini giydi..

İş yokuşa sürmek değil. Eğer bu kadar sansasyon yaratan bir davada sen birisinin suçun ispat edeceksen kimsenin kafasında zerre kadar soru işarete kalmayacak. Bırakmayacaksın.. Paşa paşa yapacaksın parmak izi testini ki dediğim gibi çok zor bir işlem değil bu sonra çıkacaksın aslanlar gibi bu adamın suçu sabittir diyeceksin. Sonra kimseyede konuşma hakkı vermemiş olacaksın. 3 gün fazla mesai yapacaksın belki ama ömrünün sonuna kadar bir yafta yemekten kurtulacaksın.
20 Mart 2010 21:19
nO`pAniC
Cevap: TRT de yandaşlık gömleğini giydi..

Ruhadam Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Yoo niye kesmesin kimse benin babamın oğlu değil, tabi ki suç varsa ortada bunun birde kesilecek cezası olmalı. Jandarma kriminalde bu imza bu adama aittir dediyse, parmak izi tesbit edildiyse ki bu çok önemli o belgeyi çünkü bildiğim kadarıyla elini hiç değdirmediğini belirtmişti ismi geçen şahıs, ve belgenin içeriği bir suç teşkil ediyorsa tabi ki cezasının kesilmesi gerekmektedir.

Adli Tıp ve Jandarma Kriminal imzanın gerçek ve Dursun Çiçek'e ait olduğunu beyan etti. Bunun yanında bir de parmak izi arayacaksak bu laboratuarlar niçin var ki ? Ya da neden belgeler sadece parmak izi tesbitinden sonra işleme konulmuyor. Yanlış anlaşılmasın, parmak izi çıkmazsa diye demiyorum. Sadece iş yokuşa sürülüyor..
20 Mart 2010 07:19
Ruhadam
Cevap: TRT de yandaşlık gömleğini giydi..

Yoo niye kesmesin kimse benin babamın oğlu değil, tabi ki suç varsa ortada bunun birde kesilecek cezası olmalı. Jandarma kriminalde bu imza bu adama aittir dediyse, parmak izi tesbit edildiyse ki bu çok önemli o belgeyi çünkü bildiğim kadarıyla elini hiç değdirmediğini belirtmişti ismi geçen şahıs, ve belgenin içeriği bir suç teşkil ediyorsa tabi ki cezasının kesilmesi gerekmektedir.
19 Mart 2010 22:31
nO`pAniC
Cevap: TRT de yandaşlık gömleğini giydi..

Ruhadam ; doğrusu, Adli Tıp Kurumunun kararından tatmin olmaman ve verdiğin örneklerle bunu açıklaman oldukça mantıklı. Sana katılmamak elde değil. Ancak Jandarma Kriminalin de Adli Tıp Kurumu ile aynı yönde kararı mevcut. Peki bu seni keser mi ? Yok bu da kesmez dersen, söz konusu belgeyi Avrupa'ya olmadı ABD'ye gönderelim. Bir de onlar incelesin, ne dersin ?
19 Mart 2010 07:31
Ruhadam
Cevap: TRT de yandaşlık gömleğini giydi..

"TRT, Çetin Doğan'ın ıslak imzalı belgesini de ilk yayınlayan kuruluş idi. O belge de Genelkurmay tarafından yalanlandı, TRT yandaşlıkla itham edildi. Daha sonra ıslak imzanın adli tıp tarafından gerçek olduğu açıklanınca Genelkurmay bin dereden su getirerek, belgede parmak izi araştırması yapılsın dedi. Onlarca kişinin elinden geçen belgede parmak izi!! "

Cehaletimi bağışlayın... Şu adli tıp dediğiniz yer sizin son dönemlerde skandallarla gündeme gelen, 13 yaşında tecavüze uğramış kıza tecavüz belirtisi yoktur diye rapor veren, kafası kesilen kızda sperm bulup ortalığı birbirine katan daha sonra spermin başka bir hastadan masaya bulaştığını belirten adli tıp kurumumu ? Eğer bir kurumun bir departmanı bu şekilde hatalar yapabiliyorsa diğer taraflarında yapmayacağı ne malum ? Gelelim diğer yazdığın cümleye... Ne demişsin ;" Onlarca kişinin elinden geçen belgede parmak izi!! " Bu onlara kişinin elininn değme lüksü olduğu bir belge değil emin ol. Emniyete alındın mı bilmiyorum ama ben bir çok kez alınmış biri olarak suç teşkil eden şeyleri parmak izleri bulaşmasın diye ameliyat eldiveni ile taşırlar. Yani T.s.k'nın o belgede parmak izi istemesi gayet doğal ve sağlanılabilir bir işlemdir. Ha yok bu senin dediğin gibi her önüne gelen çıplak elle dokunduysa büyük ihtimal yine bulunur ama iş biraz zorlaşır. Parmak izi silinmedikten su yada başka sıvılarla ıslatılmadıktan sonra 6 ay bulunduğu yerden gitmiyor.
18 Mart 2010 22:40
DizZy
Cevap: TRT de yandaşlık gömleğini giydi..

Demiray Oral ve ironileri
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
İlgiyle takip ettiğim taraf yazarıdır.
18 Mart 2010 21:59
KuSuRSuZ
Cevap: TRT de yandaşlık gömleğini giydi..

Sende haklisin nickolas , Bu hirsizda suc yok arkadaslar , bosuna ugrasmayalim . Saygilarimla .
18 Mart 2010 21:46
Nickolas
Cevap: TRT de yandaşlık gömleğini giydi..

kUzAh Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bence burada mesele Genelkurmayın böyle bir nakilden Emniyeti haberdar etmemesi ve Emniyetin de kamyondaki astsubayın elindeki emir yazısına rağmen ihbarın gerçekliğine inanarak arama yapıp aracı Emniyete çekmesi. İki taraf da birbirine güvenmiyor. Ortalık zaten toz duman. Biri taa Amerika'dan bir ihbar mektubu gönderiyor, kimdir, necidir bilinmemekte.

Burada Emniyet makamları da suçlanamaz. Malum bir sürü ihbar ve ele geçen mühimmat, belge söz konusu. Talihsiz bir olay diyelim.

Evet kesinlikle... Fakat elinde kesin bilgi olmadan yayımlamakta dediklerimden öteye geçemiyor. Örnek?

Alıntı:
TRT 'nin Kamyonu: Sürat Felakettir.

Çocukluğumda hastası olduğum bir çizgi roman vardı Doğan Kardeş dergisinde.

Adı “Sihirli Kramponlar”dı.

Yanlış hatırlamıyorsam Manchester’da yaşayan, içine kapanık, yalnız ve futbolda kendini gösteremediği için arkadaşlarının sürekli mavrasına maruz kalan bir çocuğun hikâyesiydi.

Çocuk bir gün evlerinin çatı katında eski eşyalar arasında bir çift krampon buluyordu.

Geçmişteki bir futbol yıldızına ait olan bu kramponları giydiği andan itibaren hayatı değişiyordu.

Ayakkabılar onu sahada durması gereken yere koşturuyor ve çocuk birden okul takımının en büyük yıldızı oluyordu.

Her bölümünü defalarca okuduğum o çizgi romanı her çocuk gibi futbola olan tutkuma bağlamıştım uzun süre.

Ama seneler sonra idrak ettim ki, aslında müzmin bir tembel olarak çocuğun ayağına kadar gelen kısmetin hastasıyım ben.

Hayatta beni doğru yere kendiliğinden götürüp, golü atmamı sağlayacak sihirli kramponlarım olsun istiyorum.

Tamam, biliyoruz, hayat acımasız; çatı katında da tozdan başka bir halt yok.

Ama yine de insanın ayağında sihirli kramponlar olduğunu hissettiği anları oluyor.

Ben onlardan birini geçen sene bir gece kanepemde miskinlik yaparak TRT-1 izlerken yaşamıştım.

“Hrant Dink ve arkadaşları Maraş katliamının sorumlusudur” diyen o talihsiz belgeselden ve ertesi gün yazdığım, tartışma yaratan yazıdan söz ediyorum.

Gündemin başköşesine kurulan, bomba taşıyan malum kamyon vakasıyla ilgili gelişmeler sırasında da TRT-2 ’nin karşısındaydım.

Kramponlar bu kez sihirli kumanda kılığına girmişti.

Çünkü uzaktan kumanda aleti eğer canı isteyince çalışmayıp, neyi uygun görürse onu izlememi sağlamasa kesinlikle TRT-2’nin yayınını izlemezdim.

Saat 19.30’a geliyordu.

Önce şöyle bir flash haber verdi TRT-2: “Büyük operasyon. Ankara’da patlayıcı ve silah yüklü kamyon ele geçirildi.”

Merakla beklemeye başladım.

Aradan en fazla 15 dakika geçmişti ki bu kez kanal olay yerindeki muhabirine telefonla bağlandı. Muhabir yukarıdaki bilgilere ek olarak kamyonun sivil plakalı olduğunu ve Ankara Emniyeti’ne götürüldüğünü söyledi.

Baktım olay giderek esrarengiz bir hal alıyor, uzaktan kumandaya küfredip kanalları televizyonun üzerinden değiştirerek diğer yayınlara göz attım.

Haber kanallarındaki ilk bilgiler aynıydı ve dikkatli bir dil kullanılıyordu.

Saatler 19.50’ye yaklaşırken,NTV Ankara’daki muhabirine bağlanıp kamyonun TSK’ya ait olduğunun belirlendiğini duyurdu.

O sırada kanaldaYorum Farkı programını sunan ikiliden Emre Kongar bu haber üzerine muhabiri kutlayıp, memleketin başına yeni bir dert açılmadı diye derin bir “oh” çekti. Fakat 15 dakika sonra TRT-2 şöyle bir alt yazı geçti: “El bombalarının seri numaralarının kazınmış olduğu belirlendi.”

İddia olarak değil, kesin bir dille verilen bu haber alt yazı olarak ekranda dönmeye başladı.

15 dakika daha geçtiğinde ekranda kamyonun görüntüsü verilirken telefondaki muhabir ısrarla bombaların seri numaralarının silindiğini söylüyordu.

Arada dönüp baktığım diğer haber kanalları kamyonun içinde görevli iki asker olduğunu ve aracın görev belgesi olduğunu duyururken, TRT-2 ’ye döndüğümde spiker kamyonda asker olmadığını, görev belgesi de olmadığını söylüyordu. Ayrıca aracın Özel Kuvvetler’e ait olmadığı sık sık vurgulanıyordu.

Bu sıralarda diğer televizyonlarda ise tamamen farklı bilgiler veriliyordu.

TRT-2 bu minvaldeki yayınını yaklaşık bir saat daha sürdürdü.

Ancak 21.30’da aracın TSK’ya ait olduğunu kabul etti, görev belgesinin bulunduğunu söyledi. Ama bombaların seri numaralarının silindiği iddiasından geri adım atmadı.

Böylece Sabih Kanadoğlu gözaltında haberi, Ankara’da daha kazı başlamadan çıkan silahların dökümünü vermesi, Çetin Doğan henüz gözaltına alınmadan, gözaltına alındığını duyurması gibi bir son dakika bombasına daha imzasını attı TRT.

Daha önceki haberlerde yapılan eleştirileri TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, “Bizim hızımızı kıskanıyorlar” minvalinde cevaplamıştı.

Son vukuat madem bir kamyonla ilgili, o zaman Şahin’e “Sürat felakettir” hatırlatmasını yapmak racona uygun olur.

İçinizdeki haber canavarını kullandırtmayın lütfen!

Demiray Oral

18 Mart 2010 21:41
nO`pAniC
Cevap: TRT de yandaşlık gömleğini giydi..

Bence burada mesele Genelkurmayın böyle bir nakilden Emniyeti haberdar etmemesi ve Emniyetin de kamyondaki astsubayın elindeki emir yazısına rağmen ihbarın gerçekliğine inanarak arama yapıp aracı Emniyete çekmesi. İki taraf da birbirine güvenmiyor. Ortalık zaten toz duman. Biri taa Amerika'dan bir ihbar mektubu gönderiyor, kimdir, necidir bilinmemekte.

Burada Emniyet makamları da suçlanamaz. Malum bir sürü ihbar ve ele geçen mühimmat, belge söz konusu. Talihsiz bir olay diyelim.
18 Mart 2010 21:21
Nickolas
Cevap: TRT de yandaşlık gömleğini giydi..

TRT nin yandaşlığından ziyade, bana kalırsa biraz tez canlılar
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Hatta şuna benzetilebilir bu...

Kendisine yeni oyuncak alınan bir çocuğun, ondan uzak kaldığı her saniye onu düşünmesi ve eline geçtiğinde ilk yaptığı şey onunla oynanması
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Evet belki bu kadar masum değil ama TRT bunun da ötesinde çok da profesyonel bir haber kanalı değil. Hatta İbrahim Şahin 'in "Bizim hızımızı kıskanıyorlar" demesi de bunun bir göstergesi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Fakat ortada 2 şeyden farklısını görmüyor kimse... "Ya AKP yandaşısındır, ya da değilsindir" meselesinden çok daha fazlasını içeriyor gündem. Ya olur ya olmaz gibi bir olasılıktan çok, Neden, Nasıl, Nerede, Kimle, Neye binaen vs .... gibi binlerce soruya karşılık gelen olasılıkların varlığının toplamını içeriyor. Sürekli birilerinin bizim görmemizi istediği alanlara yönlendirmeye çalıştığını hissedemiyorsanız, tüm bildiklerinizi bir an yok sayıp; bir kaç adım geri atıp sonra bakın... Doğru ya da yanlış nedir. Ama düşünmezseniz üzgünüm ki hep ezberle bu hayatta birilerinin amacına hizmet etmekten öteye gidemezsiniz.
Bu Konuda 10 fazla Cevap bulunuyor. Bütün Cevapları görmek için buraya tıklayın.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı