11 Nisan 2010 12:26 | |
Sır | Frambuazli pasta Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: Pandispanya için: Yarim su bardağı tozşeker 4 adet yumurta 2 adet yumurtanın akı 1 su bardağı un Krema için: 1 su bardağı krema Yarım su bardağı tozşeker Bir buçuk su bardağı frambuaz 2 adet yaprak jelatin Üzeri için: 100 gram labne peyniri Yarım su bardagi krema Yarım su bardağı tozşeker 1 su bardağı frambuaz TARİFİ: Tozşekeri, oda sıcaklığındaki yumurtaları ve yumurta aklarını mikserle çırpın. Unu eleyerek ekleyın ve tahta bir kaşıkla karıştırın. Karışımı bekletmeden 22x24 cm çaplı yağlanmiş kalıba yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından alıp kalıptan çıkartın ve soğutun. Enlemesine ikiye ayırın. Parçalardan birini tekrar kalıba alın. Jelatinleri soğuk suda yumuşatın. Soğuk sudan çıkartıp, 3 çorba kaşığı sıcak suda eritin. Jelatin, tozşeker, frambuazve kremayı çırpın. Bu karışımı kalıptakı pandispanyanın üzerine yayın. Kalıbı buzdolabında 1-2 saat bekletin. Krema sertleşince diğer pandispanyayı kremanın üzerine kapatın. Diğer tarafta labne peyniri, krema ve tozşekeri çırpın. Pastanın üzerine sürün. Frambuazla süsleyip servis yapın. |