23 Nisan 2010 13:12 | |
Dilara | Mantar Soslu Makarna Malzemeler, 1 paket çubuk makarna Yarım kilo mantar 3 adet domates 1 kâse konserve mısır 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı sıvıyağ 1 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı kekik Damak tadınıza göre tuz Hazırlanışı, Mantarları bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Orta büyüklükte doğrayın. Tavaya sıvıyağ alıp kızdırın. Üzerine mantarları ekleyin. Orta dereceli ateşte suyunu bırakana kadar pişirin. Domatesin kabuklarını soyup rendeleyin. Domates salçasıyla birlikte tavaya ilave edin. Suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan indirmeden 5 dakika önce kekik, mısır ve tuzunu ekleyin. Bir taşım kaynadıktan sonra ocaktan indirin. Makarnayı paketin üzerindeki tarife göre pişirin. Tencereye tereyağı alıp eritin. Makarnayı ekleyip 1-2 dakika pişirin. Makarnayı büyük bir servis tabağına alın. Üzerine mantarlı sosu dökün. Sıcakken servis yapın. Afiyet olsun. |