IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Kuru Fasulye Pilaki Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
01 Mayıs 2010 15:29
Dilara
Kuru Fasulye Pilaki

Kuru Fasulye Pilaki
Malzemeler,
2 su bardağı kuru fasulye
2 adet kuru soğan
2 adet havuç
1 adet orta boy patates
4 adet domates
6 yemek kaşığı zeytinyağı
3 su bardağı sıcak su
1 adet kesme şeker
Yarım limonun suyu
Damak tadınıza göre tuz
Üzerine serpmek için kıyılmış maydanoz
Hazırlanışı,
Fasulyeleri bir gece önceden 12 saat suda bekletin.
Büyük bir tencereye fasulyeyi alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin.
Fasulyeler yumuşayana kadar yüksek ateşte haşlayın.
Haşlanan fasulyeleri süzüp soğuması için kenarda bekletin.
Kuru soğan, havuç, domates ve patatesin kabuklarını soyup doğrayın.
Büyük boy bir tencereye zeytinyağını alıp kızdırın.
Üzerine soğanı ekleyip rengi hafif değişene kadar kavurun.
Sırasıyla havuç, patates ve domatesi ekleyip kavurmaya devam edin.
3 su bardağı sıcak suyu tencereye ilave edin.
Kesme şeker, limon suyu ve damak tadınıza göre tuzu ekleyip karıştırın.
Orta dereceli ateşte soğanlar pişene kadar kaynatın.
Haşlanmış kuru fasulyeleri tencereye ekleyin.
Bir taşım kaynatıp tencereyi ocaktan indirin.
Fasulye pilakiyi oda sıcaklığında, kendi tenceresinde soğutun.
Soğuduğunda servis tabağına alın ve üzerine incecik kıyılmış maydanoz serpin.
Afiyet olsun.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı