IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Konu: Sacher Kareleri Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
24 Mayıs 2010 18:59
devil-boyy
Cevap: Sacher Kareleri

Ne Zaman Annen Yemek Hazırla DEdi Sana
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Hep Sakarlıqından kadın mutfaqa bile Sokmuyor :- )
13 Temmuz 2009 19:07
Hesna
Cevap: Sacher Kareleri

Hadi ordan.. Gayet becerikliyimdir iyi yemek yaparım heleki pasta tatlıda üstüme tanımam , biliorsun :P
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
26 Haziran 2009 09:25
devil-boyy
Cevap: Sacher Kareleri

ßeceriksizsin sen otur yazı yaz burada
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


KonteS emeğine saqlık :o)
25 Haziran 2009 20:36
Hesna
Cevap: Sacher Kareleri

ooooww ne güzeli
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Güzeldende öte muhteşem görünüyor.. Hemen denemeli bence (:
12 Mart 2009 07:16
YapraK
Cevap: Sacher Kareleri

Güzele benziyo tşkler
23 Şubat 2009 02:06
konTes
Sacher Kareleri

(Sacher Squares)
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



Malzemeler:
zemini icin:
  • 125 gr un
  • 60 gr tereyag, kup kup kesilmis
  • 60 gr toz seker
  • Hafif cirpilmis iki yumurta sarisi
  • 2 cay kasigi buzlu su
Hazırlanması:
  1. firini 180 dereceye ayarlayin
  2. yogurma kabiniza unu eleyin, ardindan tereyagini ekleyip parmak uclarinizla yogurun, sekeri ekleyip tahta kasikla karistirin ve yumurta sarilarini ekleyin. en son buzlu suyu da koyduktan sonra puruzsuz bir hamur elde edene dek yogurun, gerekirse su ekleyebilirsiniz ama gerekecegini pek sanmiyorum.
  3. Tepsinize sereceginiz yagli kagida 18 cm ye 27 cmlik bir dikdorten cizin, ve ters cevirip tepsiye koyun. Elde ettiginiz hamuru merdaneyle acip, dortgenin tam ustune gelecek sekilde kagida serin, . dikdortgenin disina gelen fazla yerlerini bicakla ayirin ve firinda 10 dakika altin sarisi renk alana kadar pisirin, firindan cikarip sogutun.
Kek icin:

Malzemeler:
  • 125 gr un
  • 40- 50 gr kakao
  • 250 gr pudra sekeri
  • 100 gr tuzsuz tereyag
  • 2 yemek kasigi kayisi marmeladi ( ben Coccolat'dan pastacilarin kullandigindan aldim)
  • Sarisi beyazi ayrilmis 4 yumurta
  • yumurta aklarini cirparken kullanmak icin bir fiske tuz
  • ekstradan uzeri icin 1 su bardagi kayisi marmeladi
Hazırlanması:
  1. firini 180 dereceye ayarlayin
  2. 18 cmye 28 cm dikdortgen kalibinizi yaglayin, benim kalibim buyuyen kaliplardan oldugu icin altina serdigim yagli kagidi ice dogru kivirdim sizma olmasin diye.
  3. kakao ve unu genis bir karistirma kabina eleyin, ortasini havuz gib acin. isiya dayaniklii ayri bir kapta sekeri, yagi ve 2 kasik marmaeladi karistirin, cok kisik ateste tereyag eriyip seker yagin icinde kabybolana kadar karistirin, ve atesten aldin. yagli karisimi havuz gibi actigniniz unlu kakao karisimin ortasina dokun, iyice karistirip ve malzemeler birbirini ozumsedikten sonra yumurta sarilarini ekleyip yine cok iyi karistirin.
  4. temiz ve kuru bir cirpma kabinda yumurta beyazlarini koyun ve bir fiske tuz esliginde kar gibi olana dek hic durmadan mikserle cirpin, kabi ters cevirdiginizde dusmeyecek kivama geldiginde cirpmayi birakin ve metal bir kasik yardimiyla kakaolu karisimin icine yedirin.
  5. kalibiniza bu karisimi dokun ve yaklasik 30 dakika, keke batirdiginiz bicak veya kurdan temiz cikana dek pisirin. kek pistikten sonra sogumasi icin 15 dakika bekleyip kalibindan ayirin.
kaplama malzemesi:


malzemeler:
  • 250 gr bitter cikolata
  • 250 ml cig krema
Hazırlanması:
  1. teflon sutlugunuzun icine cikolata ve kremayi koyun. cikolata kremayla butun olana kadar cok kisik ateste ara sira karistirarak eritin. Oda sicakliginda sogumasi icin birakin, sakin ara sira karistirmayi unutmayin ustu kabuk baglamasin.
  2. marmeladi mikrodalgada veya benmari usulu, hatta daha kolayi teflon sutlukte ocakta isitin. puruzsuz bir kivam almasini bekleyip kenara alin.
  3. ilk pisirdiginiz zeminin uzerini fircayla marmelada bulayin ve dikkatli bir sekilde ustune kakaolu kek kismini yerlestirin, yapismasi icin hafifce ama cok hafifce ustune pat pat vurun.
  4. Keskin bir bicakla 24 kareye ayirin.
  5. her karenin yan yuzeylerine fircayla marmeladi surun, bu parcalari izgaranin ustune alin, aralarinda en az 4 cm bosluk kalsin.
  6. Spatulayla cikolatali kaplama sosumuzu, altina yagli kagit serilmis tepsi olan izgaranin ustundeki sacher squarelerimizin tabani haric her yerine surelim. bu cok sabir gerektiren bir is, ben bir sure sonra elimle sosun icine daldirmaya basladim, kenarlardaki acikliklar icin de krema sikicaginin en ince ucunu kullanabilirsiniz. sosun karelere yerlesip sogumasini bekleyin ve soguduktan sonra krema torbasina doldurdugunuz kaplama sosuyla karelerin ustune S harfi yapin.
  7. Hava almayan bir kapta saklanirsa 5 gun dayanabilir.
kaynak: Family Circle Step by Step biscutis and slices kitabindan, sayfa 76- 77

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı