14 Ağustos 2010 13:15 | |
Dilara | Karides Tava Karides Tava Malzemeler, Yarım kilo jumbo karides 3 su bardağı kaynar su Yarım su bardağı üzüm sirkesi Sosu için, 1 su bardağı un Yarım su bardağı galeta unu 2 yemek kaşığı su 2 adet yumurta 1 çay kaşığı tuz Kızartmak için sıvıyağ Hazırlanışı, Orta boy tencereye 3 su bardağı su ve üzüm sirkesini alın. Tenceredeki su kaynamaya başlayınca karidesleri ilave edin. Yaklaşık 5 dakika karidesleri haşlayın. Haşlanan karidesleri süzüp soğuması için kenarda bekletin. Sosunu hazırlamak için derin bir kapta; un, galeta unu, yumurta, su ve tuzu karıştırın. Kızartma yağını kızdırın. Haşlanmış her bir karidesi hazırladığınız sosa batırın. Kızartma yağında nar gibi olana kadar kızartın. Fazla yağını almak için kızaran karidesleri havlu kâğıt üzerine çıkarın. Servis yaparken karidesleri orta büyüklükte kürdanlara geçirin. Afiyet olsun. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |