21 Ekim 2010 12:11 | |
Sır | Sarmısaklı pognik (adıyaman) MALZEME: Köftelik ince bulgur 1 su bardağı Döğme unu veya ince bulgur 1 su bardağı Un 1 çorba kaşığı İri[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 2 adet Katıyağ 1 çorba kaşığı Limon suyu 2 çorba kaşığı Tuz Yeteri kadar Nane Yeteri kadar Karabiber Yeteri kadar Kırmızı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Yeteri kadar Sarmısak Yeteri kadar Su Yeteri kadar YAPILIŞI: İnce bulguru ve döğme ununu yarım bardak ılık suyla ıslatın. Tuz atıp kapağını örtün. Kabarıncaya kadar bekleyin. Kabarınca unu ilave edip yoğurun. Birbirini tutar hale gelince[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]tan biraz büyük köfteler (pognikler) yapın. Hafifçe yassılaştırıp 7-8 bardak tuzlu suda haşlayın. Öte yanda[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları uzun halka halka doğrayın. Kızgın yağda pembeleştirin. Pembeleştirdiğiniz[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları köfteleri haşladığınız suya atın. Kara ve kırmızı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]leri ilave edip bir iki taşım kaynatın. Naneleri ekleyin. Sarmısağı ayıklayıp havanda dövün. Limon suyuyla karıştırıp kaynar köftelerin içine dökün. 5-10 dakika daha kaynatıp sıcak sıcak ikram edin. |