21 Ekim 2010 12:43 | |
Sır | Bakla dolması (amasya) Malzemesi 2.5 su bardağı buğday (yarma) 1 su bardağı kuru iç[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 2[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Yarım kg taze asma yaprağı 1 çorba kaşığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası 750 gr kemikli et 1 demet dereotu 1 demet maydanoz 2 çorba kaşığı sıvıyağ 2.5 su bardağı su Tuz Bakla ve buğdayı ayrı kaplarda akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu süzüp yine ayrı kaplarda 5-10 dakika kadar haşlayın. Maydanoz, dereotu ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları temizleyip ince ince doğrayın. Taze yaprak yerine[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ura yaprak kullanacaksanız suda bekletip tuzunu alın. Bakla ve buğdayın suyunu süzün. Bir kaseye alıp maydanoz, 1[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], dereotu, salçanın yarısı ve tuz ilavesiyle karıştırın. Hazırladığınız karışımı asma yapraklarının içine sarın. Tencereye kemikli eti yerleştirip üzerine sarmaları dizin. Tuz ekip 2 bardak su ilave edin. Sarmaların üzerine porselen tabak kapatıp orta ateşte pişirin. Kalan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ı sıvıyağda pembeleştirip kalan salçayı ekleyerek kavurun. 1 çay bardağı su ekleyip 3-4 dakika kaynatın ve karışımı tencereye ilave edin. Orta ateşte 30 dakika kadar pişirin. Geniş bir servis tabağına tencereyi ters çevirerek sarmalar altta, etler üstte kalacak şekilde servis yapın. |