IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Bakla dolması (amasya) Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
21 Ekim 2010 12:43
Sır
Bakla dolması (amasya)

Malzemesi
2.5 su bardağı buğday (yarma)
1 su bardağı kuru iç[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
2[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Yarım kg taze asma yaprağı
1 çorba kaşığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası
750 gr kemikli et
1 demet dereotu
1 demet maydanoz
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2.5 su bardağı su
Tuz

Bakla ve buğdayı ayrı kaplarda akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu süzüp yine ayrı kaplarda 5-10 dakika kadar haşlayın. Maydanoz, dereotu ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları temizleyip ince ince doğrayın. Taze yaprak yerine[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ura yaprak kullanacaksanız suda bekletip tuzunu alın.
Bakla ve buğdayın suyunu süzün. Bir kaseye alıp maydanoz, 1[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], dereotu, salçanın yarısı ve tuz ilavesiyle karıştırın. Hazırladığınız karışımı asma yapraklarının içine sarın.
Tencereye kemikli eti yerleştirip üzerine sarmaları dizin. Tuz ekip 2 bardak su ilave edin. Sarmaların üzerine porselen tabak kapatıp orta ateşte pişirin.
Kalan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ı sıvıyağda pembeleştirip kalan salçayı ekleyerek kavurun. 1 çay bardağı su ekleyip 3-4 dakika kaynatın ve karışımı tencereye ilave edin. Orta ateşte 30 dakika kadar pişirin. Geniş bir servis tabağına tencereyi ters çevirerek sarmalar altta, etler üstte kalacak şekilde servis yapın.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı