IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Gölleme (batırma) (ankara) Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
21 Ekim 2010 12:54
Sır
Gölleme (batırma) (ankara)

MALZEME LİSTESİ
Hamur için;
2 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz maya
1/2 su bardağı ılık su (su miktarı 1 su bardağından 1 parmak kadar eksik de olabilir)
Üzeri için;
50 gr tereyağı
2 su bardağı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] pekmezi

YAPILIŞI
Un, tuz, toz maya ve ılık suyu derin bir yoğurma kabına koyup kulak memesinden biraz daha sert ve hafif ele yapışan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru toplayıp üzerini örterek kabarması için oda sıcaklağında 1 saat kadar dinlendirin.
Hamuru dört eşit parçaya bölüp parçalardan herbirini yemek tabağı büyüklüğünde açın. Yufkaları kızgın sac üzerinde ya da teflon tavada önlü arkalı pişirin (bazlamayı kendi bildiğiniz gibi de yapabilirsiniz)
Pişirdiğiniz bazlamaları soğuduktan sonra elinizle lokmalık parçalara bölün.Parçaları geniş bir servis tabağına yerleştirin.
Tereyağını orta boy bir tavada eritip pekmezi ekleyin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. 2-3 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Ilık hale gelmesini bekleyip bazlama parçalarının üzerine gezdirin ve karıştırın. Üzerine[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] serpiştirip servise sunun.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı