21 Ekim 2010 14:09 | |
Sır | Hamsi diblesi (trabzon) Malzeme: (4 Kişilik) 500 gr iri[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 250 gr[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (1 su bardağından 1 parmak fazla) 5 adet karalahana yaprağı 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz 1 adet kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 2 çay kaşığı karabiber 2 çorba kaşığı tereyağı Tuz Yapılışı: Hamsileri kafalarını kopararak, bıçak kullanmadan temizleyin. Kılçıklarını çıkararıp fileto haline getirin. Bilahare bir kaba alın ve bol su ile kanları tamamiyle gidinceye kadar yıkayın. Lahana yapraklarını ince ince kıyıp[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]le ve maydanozla harmanlayın. Tuz ve karabiber ilavesiyle tadlandırın. Tereyağını tavada eritip[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ı kavurun. Pirinçli lahanayı ekleyip karıştırın. Tencereye karışımın yarısını[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]. Hamsi filetoların yarısını açarak karışımın üstüne serin. Kalan karışımı üzerine ilave edin. Onun da üstüne kalan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] filetoları açarak dizin. Üzerini 1 parmak geçecek kadar su ekleyip orta ateşte pişirin. Sıcak servis yapın. Not: Dibleye istenirse 1 çorba kaşığı çamfıstığı ilave edilebilir, daha güzel bir tad verir. |