22 Ekim 2010 01:43 | |
SNOOPY | Cevap: Antalya piyazı Hayatta en sevdiğim yemek diyebilirim. |
21 Ekim 2010 13:03 | |
Sır | Antalya piyazı MALZEMELER Kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 2 su bardağı Sarmısak (ezilmiş) 4 diş Tahin 2-3 çorba kaşığı Limon 2 adet Sirke 2 çorba kaşığı Zeytinyağı 2 kahve fincanı Tuz 2 tatlı kaşığı Haşlanmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 2 adet Taze[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 demet Maydanoz (kıyılmış) Yarım demet Pul[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 2 tatlı kaşığı Domates 2 adet YAPILIŞI Fasulyeleri akşamdan sabaha kadar tuzlu su içinde bekletin, şişsinler.Şişmiş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]leri orta ateşte tuzlu bol su içinde yaklaşık 20 - 25 dakika ön haşlamaya tabi tutun. Haşlama suyunu dökün. Yıkayıp tekrar tencereye[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]. Fasulyeleri ikinci kez, yarık yarık olup iyice pişinceye, tencerede çok az haşlama suyu kalıncaya kadar haşlayın ve soğumaya bırakın. Pişmiş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lerden 2 ile 3 çorba kaşığı kadarını alın. Çukur bir kaba[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]. Çatalla iyice ezin ve üzerine ezilmiş sarmısağı, tahini,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] suyunu, sirkeyi, tuzu, zeytinyağını katın. Tüm malzemeleri karıştırıp tenceredeki[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lerin üzerine döküp harmanlayın ve Borcam’ın dilimli kek kalıbına aktarın. Üzerine kıyılmış taze[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve maydanozu, pul[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i katıp karıştırın. Domates dilimleri ve ikiye bölünmüş haşlanmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile süsleyip servis yapın. |