IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Konu: Patlıcan reçeli (antalya) Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
23 Ekim 2010 16:49
SNOOPY
Cevap: Patlıcan reçeli (antalya)

JeSsy Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Antalya değil, Adanada da yapıyorlar bi kere huuh.

Ya bırak ya Antalya'da daha çok yapılıyor. Hem oraya tarifi bile ben yazdım.
22 Ekim 2010 03:52
Dilara
Cevap: Patlıcan reçeli (antalya)

Antalya değil, Adanada da yapıyorlar bi kere huuh. d: çok severim, bi bunu bide kabak tatlısını.
22 Ekim 2010 02:05
SNOOPY
Cevap: Patlıcan reçeli (antalya)

Patlıcan sevmem ama patlıcan reçelini çok severim.
21 Ekim 2010 12:59
Sır
Patlıcan reçeli (antalya)


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


MALZEME
  • 1 kilo çok küçük patlıcan (Ortalama parmak boyunda her birisi)
  • 1 kilo şeker
  • 1 adet limon
  • 1 kilo sönmemiş kireç
  • 1 paket vanilya (isteğe bağlıdır)

HAZIRLANIŞI
Ortalama bir elin parmakları boyutlarındaki patlıcanlarımızın sap kısımlarını külah şeklinde kestikten sonra kabuğu ince zar gibi soyulur ve su dolu tencere de kaynamaya bırakılır fakat patlıcanlarınızın dışının sadece biraz yumuşaması yeterliğidir. Elinize aldığınızda sıkalabiliyorsa kafîdir. Bir kilo kadar sönmemiş kireci su ile ezdikten sonra biraz bekleyin ve içindeki kireç çöktükten sonra yeniden su ekleyin ve yeniden aynı işlemi yapın bu işlemi 4-5 kez yaptığınızda gerekli kıvama gelmiş olacaktır devamında içinde su ile yarım saat kadar patlıcanları bunun içinde bekletin. Daha sonrasında patlıcanları bol su ile yıkayıp iyice sıkın içinden çıkan su ile patlıcanın acı tadı da çıkar bu işlemi ne kadar tekrarlarsanız o kadar tadını alır. Daha sonra 1 kilo şeker ve bir bardak su ile ocağa konulur. Kaynamaya başaldığında limon suyu ekleyerek tadı kestirilir. Kaynadığı zaman içine patlıcanlarımızı atıp 1 saat kadar içinde kaynatıyoruz. Kaynama işlemi bittiğinde patlıcanlar şekeri içine çekmiş olacaklar. Kaynadığı zaman patlıcanları soğuması için ocaktan indirilerek tenceresi ile bekletin soğudu zaman patlıcanları kavonozlara yerleştirin şurubu da üzerine dökün.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı