23 Ekim 2010 16:49 | |||||
SNOOPY | Cevap: Patlıcan reçeli (antalya)
Ya bırak ya Antalya'da daha çok yapılıyor. Hem oraya tarifi bile ben yazdım. | ||||
22 Ekim 2010 03:52 | |||||
Dilara | Cevap: Patlıcan reçeli (antalya) Antalya değil, Adanada da yapıyorlar bi kere huuh. d: çok severim, bi bunu bide kabak tatlısını. | ||||
22 Ekim 2010 02:05 | |||||
SNOOPY | Cevap: Patlıcan reçeli (antalya) Patlıcan sevmem ama patlıcan reçelini çok severim. | ||||
21 Ekim 2010 12:59 | |||||
Sır | Patlıcan reçeli (antalya) Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. MALZEME
HAZIRLANIŞI Ortalama bir elin parmakları boyutlarındaki patlıcanlarımızın sap kısımlarını külah şeklinde kestikten sonra kabuğu ince zar gibi soyulur ve su dolu tencere de kaynamaya bırakılır fakat patlıcanlarınızın dışının sadece biraz yumuşaması yeterliğidir. Elinize aldığınızda sıkalabiliyorsa kafîdir. Bir kilo kadar sönmemiş kireci su ile ezdikten sonra biraz bekleyin ve içindeki kireç çöktükten sonra yeniden su ekleyin ve yeniden aynı işlemi yapın bu işlemi 4-5 kez yaptığınızda gerekli kıvama gelmiş olacaktır devamında içinde su ile yarım saat kadar patlıcanları bunun içinde bekletin. Daha sonrasında patlıcanları bol su ile yıkayıp iyice sıkın içinden çıkan su ile patlıcanın acı tadı da çıkar bu işlemi ne kadar tekrarlarsanız o kadar tadını alır. Daha sonra 1 kilo şeker ve bir bardak su ile ocağa konulur. Kaynamaya başaldığında limon suyu ekleyerek tadı kestirilir. Kaynadığı zaman içine patlıcanlarımızı atıp 1 saat kadar içinde kaynatıyoruz. Kaynama işlemi bittiğinde patlıcanlar şekeri içine çekmiş olacaklar. Kaynadığı zaman patlıcanları soğuması için ocaktan indirilerek tenceresi ile bekletin soğudu zaman patlıcanları kavonozlara yerleştirin şurubu da üzerine dökün. |