26 Ekim 2010 15:59 | |
Sır | Alaca çorba (gaziantep) MALZEMELER kahve fincanı mercimek, 1 su bardağı dövme, 1 kahve fincanı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], 1 yemek kaşığı kırmızıbiber, 4 orta boy[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], 1 yemek kaşığı tarhın, 2 yemek kaşığı tereyağı, 3-5 parça kırmızıbiber kuru veya taze, 1 yemek kaşığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası YAPILIŞI Nohut ile dövme bir gün önceden ıslatılır. Dövme ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yumuşayıncaya kadar pişirilir. Üzerine ayrı bir tencerede pişirilmiş mercimek ilave edilir. Biraz piştikten sonra halka halka doğranmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar konur. Pişmesine yakın daha önceden haşlanmış kuru kırmızı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] eklenir içinin malzemeleri pişince ocaktan indirilir. Üzerine kızdırılmış yağda tarhın, kırmızı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve karabiber dökülüp servis yapılır. |