26 Ekim 2010 16:02 | |
Sır | Yoğurtlu yuvarlama (gaziantep) Malzemeler: 500 gr.[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 300 gr. yağsız çiğköftelik et 1 baş kurusoğan 500 gr. kemikli yada parça et 1 bardak[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 3 bardak süzülmüş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 yemek kaş. un Yeteri kadar su Yağ,nane,tuz,karabiber HAZIRLANIŞI: Pirinç yıkanıp süzgeçe konur.Soğan ince ince doğranır.et,yıkanmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], tuz ve karabiber bir kapta karıştırılıp et makinasının 1 numaralı süzeğinde çekilir. Çekildikten sonra, yuvarlanacak kıvama gelinceye kadar yoğrulur ve üzeri ıslak bir bezle örtülür. Hamurdan alınan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] büyüklüğündeki parça elde bir 10-15 cm. uzunluğunda bir çubuk haline getirilir. Sonra 0.5 cm. uzunluğunda minik parçalara bölünür.Bu parçalar avuçların için yuvarlanıp top haline getirilir. Tüm hamuru yuvarladıktan sonra kaynayan bir su tenceresinin üzerine oturtulmuş süzgeçe konarak fazla pişmeyecek şekilde haşlanır. Haşlanan yuvarlamalar iyice soğutulur. Diğer taraftan kemikli et[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]la pişirilir ve yuvarlamalar içine atılır.Yemeğin yoğurdu ayrı bir tencerede içine[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve un konarak iyice çırpıldıktan sonra pişirilir.Kaynamaya yakın diğer malzeme yavaş yavaş yoğurdun içine konur. Bir taşım kaynadıktan sonra ocak kapatılır.Bir tavada yakılmış ve üzerine kuru nane dökülmüş yağ pişen yemeğin üzerine dökülür. Yemek servise hazırdır. |