27 Ekim 2010 18:18 | |
Sır | Yuvarlama (gaziantep) Yarım kg. iri doğranmış et 250 gr. yağsız kıyma 1 kg torba yoğurdu yarım kg. kırık[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 küçük[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yarım kg.[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]. (akşamdan ıslatılmış) tuz karabiber 1 kaşık katı yağ 1 kaşık nane Pirinci ayıklayıp yıkadıktan sonra suyunu iyice süzün. Daha sonra havanda iyice ezip makineden geçirin. Diğer tarafta geceden ıslattığınız[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]la ete bir kaşık tuz ve su ilave ederek malzemeler iyice pişinceye kadar orta ateşte kaynatınız. Ezip un haline getirdiğiniz pirince, rendelenmiş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], yağsız kıyma tuz ve karabiber katarak yoğurun. Elinizi ıslatarak bundan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] iriliğinde parçalar koparıp köftecikler hazırlayın. Bir tencereye 10 bardak su koyup tuz ekerek kaynatın, su kaynayınca köfteleri içine atıp 10 dakika kaynatın. Daha önce pişen[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lu eti kalan suyu ile bareber köfteli suya ekleyin. Torba yoğurduna 1[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kırıp hafif ateş üzerinde kaynayan yemeğin suyundan ekleyerek sulandırın. Bunu yemeğe yavaş yavaş terbiye yapar gibi katın. Katı yağı eritip naneyi ilave edip yemeğin üzerine gezdirin. Not: Bu yemek Gaziantep ilinde Ramazan bayramlarında yapılan bir yemektir. |