IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Yuvarlama (gaziantep) Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
27 Ekim 2010 18:18
Sır
Yuvarlama (gaziantep)

Yarım kg. iri doğranmış et
250 gr. yağsız kıyma
1 kg torba yoğurdu
yarım kg. kırık[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 küçük[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
yarım kg.[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]. (akşamdan ıslatılmış)
tuz
karabiber
1 kaşık katı yağ
1 kaşık nane

Pirinci ayıklayıp yıkadıktan sonra suyunu iyice süzün. Daha sonra havanda iyice ezip makineden geçirin. Diğer tarafta geceden ıslattığınız[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]la ete bir kaşık tuz ve su ilave ederek malzemeler iyice pişinceye kadar orta ateşte kaynatınız. Ezip un haline getirdiğiniz pirince, rendelenmiş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], yağsız kıyma tuz ve karabiber katarak yoğurun. Elinizi ıslatarak bundan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] iriliğinde parçalar koparıp köftecikler hazırlayın. Bir tencereye 10 bardak su koyup tuz ekerek kaynatın, su kaynayınca köfteleri içine atıp 10 dakika kaynatın. Daha önce pişen[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lu eti kalan suyu ile bareber köfteli suya ekleyin. Torba yoğurduna 1[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kırıp hafif ateş üzerinde kaynayan yemeğin suyundan ekleyerek sulandırın. Bunu yemeğe yavaş yavaş terbiye yapar gibi katın. Katı yağı eritip naneyi ilave edip yemeğin üzerine gezdirin.

Not: Bu yemek Gaziantep ilinde Ramazan bayramlarında yapılan bir yemektir.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı