28 Ekim 2010 19:03 | |
Sır | Denli patates (gümüşhane) Malzeme Patetes 3 orta boy Soğan 1 büyük boy Tereyağı veya margarin (erimiş) 5 yemek kaşığı Kıyma 1/2 su bardağı Salça 1 yemek kaşığı Pul[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 tatlı kaşığı Karabiber 1 tatlı kaşığı Su 5 su bardağı Tuz 2 tatlı kaşığı Duru Pilavlık Bulgur 1 su bardağı Porsiyon Adedi: 6 YAPILIŞI Patatesler yıkanır, kabukların ince soyularak kuşbaşı şeklinde (2santimetre küp) doğranır ve kararmasını önlemek için tuzlu suya konur.soğan soyulur. Yıkanır ve ince ince doğranır. Tencereye yağ ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] konur,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sararıncaya kadar kavrulur.Kıyma ilave edilerek kavurmaya devam edilir. Salça, pulbiber ve karabiber eklenerek 1-2 defa karıştırılır.Patetesler ve sıcak su ilave edilir. Kaynayınca tuz atılır, ateş kısılarak 5 dakika kaynatılır. Bulgur konur, bulgur ve patetesler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Biraz sululca ocaktan alınır.(K.K.Yılmaz) NOT: Tarif Gümüşhane'den alınmıştır. Kıymasız yapıldığında et suyu konur |