IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Denli patates (gümüşhane) Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
28 Ekim 2010 19:03
Sır
Denli patates (gümüşhane)

Malzeme
Patetes 3 orta boy
Soğan 1 büyük boy
Tereyağı veya margarin (erimiş) 5 yemek kaşığı
Kıyma 1/2 su bardağı
Salça 1 yemek kaşığı
Pul[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 tatlı kaşığı
Karabiber 1 tatlı kaşığı
Su 5 su bardağı
Tuz 2 tatlı kaşığı
Duru Pilavlık Bulgur 1 su bardağı
Porsiyon Adedi: 6

YAPILIŞI
Patatesler yıkanır, kabukların ince soyularak kuşbaşı şeklinde (2santimetre küp) doğranır ve kararmasını önlemek için tuzlu suya konur.soğan soyulur. Yıkanır ve ince ince doğranır. Tencereye yağ ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] konur,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sararıncaya kadar kavrulur.Kıyma ilave edilerek kavurmaya devam edilir. Salça, pulbiber ve karabiber eklenerek 1-2 defa karıştırılır.Patetesler ve sıcak su ilave edilir. Kaynayınca tuz atılır, ateş kısılarak 5 dakika kaynatılır. Bulgur konur, bulgur ve patetesler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Biraz sululca ocaktan alınır.(K.K.Yılmaz)

NOT: Tarif Gümüşhane'den alınmıştır. Kıymasız yapıldığında et suyu konur

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı