31 Ekim 2010 16:05 | |
Sır | Hakkari usulü otlu peynir MALZEMELER: Süt Peynir mayası İsteğe göre siyabo, mend, so, sirk v.b otlar HAZIRLANIŞI: Büyük bir tencere dolusu[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ü ateşin üzerine[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]. Kaynatmadan, ılınınca ocaktan indirin. Mayayı ilave edip 30 dakika bekleyin. 30 dakikadan sonra katılaşan yumuşak[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]leri kırın. Daha sonra 10 dakika daha öylece bırakın. (Kırdınlmanın sebebi katılaşan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ün oluşturduğu suyun üste çıkmasıdır.) Daha sonra suyu dökün. Kalan kısmı daha tam katılaşmadan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]in içine isteğe göre siyabo, mend, so, sirk v.b yöresel otlar katın. (Hepsi bir arada konulmaz, tercih evden eve değişir) daha sonra[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i bir torbanın içine döküp, ağzını bağlayın. Torbayı düz, geniş bir taşa yerleştirip üzerine ağır bir taş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]. Bir tam gün beklemeye bırakın. Ertesi günü[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i taşın altından alın. Tekerlek büyüklüğünde olan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i düz bir kaba alıp tuzlayın ve keserek servis edin. |