IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Kaysılı gerdan (hatay) Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
06 Kasım 2010 09:10
Sır
Kaysılı gerdan (hatay)

MALZEMELER
1 adet gerdan (koyun)
20 adet kuru kaysı
2 yemek kaşığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası
2 yemek kaşığı tereyağı
1 avuç iç[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
5 bardak su
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Karabiber
Tuz

YAPILIŞI
Gerdan önce güzelce yıkanır. Tuz ve karabiberle ovulur. Tavada eritilen yağda çevrilerek kızartılır. 5 bardak su ile düdüklü tencerede haşlanır. Bademler haşlanarak kabukları soyulur. Kaysılar Ilık suda bekletilerek şişmeleri sağlanır. Düdüklü tencerede oluşan et suyu başka bir tencereye alınarak 2 yemek kaşığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası ile birlikte bir taşım kaynatılır. Pişmiş olan gerdanlık etleri kemiklerinden ayıklanarak kaynamakta olan salçalı suya bırakılır. Kaysı ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ler üstüne serpilerek nar ekşisi ve tuz serptikten sonra 15 dk. pişirilip servis edilir.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı