06 Kasım 2010 09:10 | |
Sır | Kaysılı gerdan (hatay) MALZEMELER 1 adet gerdan (koyun) 20 adet kuru kaysı 2 yemek kaşığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası 2 yemek kaşığı tereyağı 1 avuç iç[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 5 bardak su 1 yemek kaşığı nar ekşisi Karabiber Tuz YAPILIŞI Gerdan önce güzelce yıkanır. Tuz ve karabiberle ovulur. Tavada eritilen yağda çevrilerek kızartılır. 5 bardak su ile düdüklü tencerede haşlanır. Bademler haşlanarak kabukları soyulur. Kaysılar Ilık suda bekletilerek şişmeleri sağlanır. Düdüklü tencerede oluşan et suyu başka bir tencereye alınarak 2 yemek kaşığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası ile birlikte bir taşım kaynatılır. Pişmiş olan gerdanlık etleri kemiklerinden ayıklanarak kaynamakta olan salçalı suya bırakılır. Kaysı ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ler üstüne serpilerek nar ekşisi ve tuz serptikten sonra 15 dk. pişirilip servis edilir. |