06 Kasım 2010 09:11 | |
Sır | Bulgur öccesi (hatay) MALZEMELER 1 kg. ince bulgur 1 tatlı kaşığı kimyon ve nane 100 gr. köftelik (dövülmüş) et 2 yemek kaşığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası 1 yemek kaşığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası 1 su bardağı zeytinyağı 1 çay bardağı un YAPILIŞI Bulgur suyla ıslatılır. 1 saat bekletildikten sonra[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], kimyon ve nane eklenerek iyice yoğurulduktan sonra et katılır ve yoğurma işlemine devam edilir. Bu şekilde harç hazırlanmış olur. Harçtan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] büyüklüğünde parçalar kopartılarak parmak şekline getirilir. Üç kaşık yağ ayrılarak kalan yağ ile tepsi yağlanır. Hazırlanan parçalar yan yana dizilerek 180 oC lik fırında 20 dk. pişirilir. Ayrı bir kapta üç kaşık yağ ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçasılbardak su ile karıştırılarak kaynatıldıktan sonra, pişmiş olan köfteler bu sosla karıştırılarak 20 dk. hafif ateşte pişirilip servis edilir. |