06 Kasım 2010 14:27 | |
yoSun | Dövme Pilavı (Gaziantep) Tarifi Malzemeler Dövme 2 su bardağı Nohut 1/3 su bardağı Su 4 1/2 su bardağı Koyun eti (kemiksiz) - - 500 gram Tuz 2 1/6 tatlı kaşığı Margarin 6 yemek kaşığı Kara biber 1/2 tatlı kaşığı Yapılışı Dövme ve nohutu yıka, akşamdan hacimlerinin iki katı su ile ayrı ayrı ıslat. Eti 4 santimetreküp irilikte doğra, nohut la birlikte tencereye koy, yarma ve nohutun ıslatma sularını kullanarak yumuşayıncaya değin yaklaşık 90 dakika pişir. Et suyuna sıcak su ekleyerek 4 1/2 su bardağına tamamla, et nohut karışımına ekle, dövme ve tuz koy, dövme yumuşayıp kabarıncaya kadar 50-60 dakika pişir, üzerine eritilmiş yağı gezdir, peçete koyup 20 dakika dinlendir, servis tabağına al, kara biber serp. |