10 Kasım 2010 18:19 | |
Sır | Tart tatin (fransa) MALZEMELER Un 1 1/3 su bardağı Pudra şekeri 1/4 su bardağı Yumurta 1 adet Tereyağı 250 gr. Tuz Elma (ekşi, sert) 1,5 kg. Şeker 12 çorba kaşığı Krem şanti 1 kutu Yoğurt 1/2 su bardağı YAPILIŞI Hamuru yapmak için, un, şeker, tuz ve küçük parçalara kesilmiş 125 gr. tereyağını robotta karışıncaya kadar çekin. Bir kaseye alıp[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]yı ilave edin ve elinizle topak haline getirin. Kenarları kalın bir tepsiyi kaplayacak büyüklükte açıp, büyük bir tabak üzerine[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve üzerini örtüp buzdolabında bekletin. Geri kalan tereyağını kalınca bir tavada eritin ve içine şeker serptikten sonra[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları soyup dilimleyin ve bu dilimleri Borcam fırın tepsisini tümüyle kaplayacak şekilde yanyana dizin. Altına alev dağıtıcı koymayı ihmal etmeyerek kuvvetli ateşte 8-10 dakika, veya şeker karamelize oluncaya kadar kızdırın. Ateşten alıp[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları ters yüz edin, hazırladığınız hamurla üzerini kapatıp 150 derece fırında 30-40 dakika pişirin. Tart pişerken krem şanti ve yoğurdu elle veya robotta iyice karıştırın ve buzdolabında muhafaza edin. Çok soğumadan evvel Borcam’ın üzerine bir Borcam düz tabak kapatıp ters çevirmek suretiyle çıkarın. Hazırladığınız krem şanti ile ılık servis yapın. |