24 Aralık 2010 21:22 | |
Sır | Havuç ekşilemesi (kahramanmaraş) Malzemeler 4 Orta boy[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1-2 Diş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1,5 Su bardağı su Tuz Üzerini süslemek için kuru nane Arzuya göre ekşi Yapılışı Havuçlar yıkanır, soyulur, rendenin ince yerinden rendelenir. Üzerine 1,5 su bardağı soğuk su ilave edilir. Havanda dövdüğümüz[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları da ilave ettikten sonra tuzumu ekler damak zevkimize göre sumak ekşimizi ayarlarız ve karıştırıp üzerine kuru naneyle süsleriz. Afiyet olsun. Not: Havuç ekşilemesi, Kahramanmaraş mutfağının nefis acem pilavının yanındaki olmazsa olmazlardandır |