07 Ocak 2011 16:15 | |
Sır | Su muhallebisi (karabük) Malzeme: (Arzu edildiği kadar)[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] unu (Arzu edildiği kadar) nişasta Toz şeker Pekmez Gül suyu Su Hazırlanışı: Su Muhallebi, bilirsiniz, hazırlanması çok kolay sanılan ama, hayli maharet isteyen, çok hafif, leziz bir tatlı. Malûm, kıvamı tutturmak meselesi... İşe başlarken,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] unu ile nişastayı tatsız olarak pişirin. Sonra, muhallebi kıvamını alana kadar az şekerle pişirin. Muhallebiyi tepsinize döküp soğumasını bekleyin. Sonra,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]va şeklinde kesin. Üzerine sulandırılmış pekmez ve gülsuyu döküp ikram edin. |