07 Ocak 2011 16:18 | |
Sır | Zeytinyağlı semizotu (karaman) Malzeme Semizotu 2 bağ Soğan 1 orta boy Zeytinyağı 1/2 su bardağı Salça 2 yemek kaşığı Pul[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 3 tatlı kaşığı Tuz 1 tatlı kaşığı Duru Pilavlık Bulgur 1/4 su bardağı Porsiyon Adedi: 6 YAPILIŞI Semizotu yıkanır, ayıklanır ve doğranır. Soğan soyulur, yıkanır ve ince ince doğranır. Yağ ile[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sararıncaya kadar kavrulur. Salça ve pul[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] eklenir ve 1-2 defa çevrilir. Doğranmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve tuz ilave edilerek karıştırılır. Tencerenin kapağı kapatılır, ateş kısılır. Suyunu salınca bulgur ilave edilip karıştırılır ve kısık ateşte bulgur yumuşayıncaya kadar pişirilir, arzuya göre sıcak yada ılık olarak servis yapılır. Üzerine[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] dökülerek tüketilir. (K.K.Bayraç) NOT: Yabani yada özel olarak yetiştirilen[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],birçok yörede sevilerek tüketilmektedir. Tarif Karaman'dan alınmıştır. Arzuya göre kıymalı da yapılabilir. |