07 Ocak 2011 16:18 | |
Sır | Toyga çorbası (karaman) Malzeme Duru Nohut 1/3 su bardağı Yoğurt (süzme) 1 su bardağı Yumurta 1 adet Su 4 su bardağı Duru iri Pilavlık bulgur 1/2 su bardağı Duru Pirinç 2 yemek kaşığı Tavuk suyu 2 su bardağı Tuz 1+1/2 tatlı kaşığı Tereyağı (erimiş) 5 yemek kaşığı Nane 1 yemek kaşığı Porsiyon Adedi: 6 YAPILIŞI nohut yıkanır,akşamdan 1 su bardağı su ile ıslatılır ve ertesi gün 1 su bardağı su ile basınçlı tencerede haşlanır.Yoğurt ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] geniş bir kapta iyice ezilir. Dört su bardağı su ilave edilerekkarıştırılır ve bir tencereye dökülerek ateşe konur. Bulgur ve yıknamış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ilave edlilir, devamlı aynı yönedoğru karıştırılır kaynayınca 2 su bardağı sıcak[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] suyu,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve tuz ilave edilir. Ateş kısılarak hafif ısıda bulgur iyice yumuşayıncaya ve çorba koyulaşıncaya kadar pişirilir. Yağ kızdırılır ocaktan alınıp nane ilave edilerek çorbanın üzerine gezdirilir. (K.K.Işık) NOT: İç Anadolu bölgesinde sevilen, sıklıkla yapılan çorbalarındandır. Pek çok yörede olduğu gibi, Karaman'da da özel günlerde ve bayramlarda mutlakayapılır. Arzuya göre[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] suyu ile birlikte haşlanmış ve didilmiş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] eti de konabilir. |