07 Ocak 2011 16:19 | |
Sır | Sulu pilav (karaman) Malzeme Tereyağı (erimiş) 5 yemek kaşığı Salça 2 yemek kaşığı Acı pulbiber 2 tatlı kaşığı Kırmızıbiber 1/2 tatlı kaşığı Duru Pilavlık Bulgur 1/2 su bardağı Su 5 su bardağı Tuz 1 tatlı kaşığı Kemikli kavurma 20-22 parça YAPILIŞI Yağ eritilir, salça, kırmızı pul ve toz[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ilave edilip bir iki kez karıştırılır. Daha sonra bulgur eklenerek bir iki dakika kavrulur.sıcak su ilave edilir, kaynayınca tuz ve kavurma eklenir. Çorba kıvama gelince ateşten alınır. Kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile servis yapılır. (K.K.Işık) NOT: Karaman yöresinde sıklıkla ve sevilerek tüketilmektedir. Bazı aileler Pazar günleri kahvaltıda sulu pilav yemeği adet haline getirmişlerdir. Kemikli et ile de yapılır. Kemikli et küçük parçalara ayrılır, yağ ile pembeleşinceye kadar kavrulur. |