22 Ocak 2011 23:22 | |
Bora | Cevap: Salçalı köfte (karaman) Olsada yesek köfte Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
10 Ocak 2011 17:16 | |
Sır | Salçalı köfte (karaman) MALZEMELER Kıyma 600 gr. Baş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 adet Ekmek içi 2 dilim Yumurta 1 adet Maydanoz 1 demet Tuz 1 tatlı kaşığı Karabiber 1 çay kaşığı SALÇASI İÇİN: Margarin 3 çorba kaşığı Domates salçası 3 çorba kaşığı YAPILIŞI: Kıyma rendelenmiş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], ıslatılmış sıkılmış iki dilim bayat ekmek, tuz ve karabiber ile 5 dakika yoğrulur. İnce kıyılmış maydanoz da katılarak bir süre daha yoğrulur ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] büyüklüğünde parçalar halinde yuvarlanır. Bir tencereye margarini koyarak az kızdırılmalı ve içine köfteler ilave edilmelidir. Tencereyi arada bir sallamak suretiyle köftelerin kızarması sağlanır. Sonra salça da ilave ederek, 2 bardak su katılır ve tencerenin kapağı kapatılır. Orta kuvvetteki ateşte 15-20 dakika kadar pişirilir ve köfteler salçası ile birlikte tabağa alınarak servis yapılır. |