22 Ocak 2011 14:53 | |
Sır | Akkabak tatlısı (kocaeli) Akkabak yörede yetişen bir[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] türüdür. Bilinen bal kabağından farklı bir[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] türü olmasına karşın pişirilme şekli benzerdir. Kabaklar kabukları soyulduktan büyük dilimler halinde dilimlenir ve yıkanır. Kabaklar bir tencere içerisinde bir sıra[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bir sıra toz şeker olacak şekilde konur. Kısık ateşte kaynatılmak suretiyle pişmesi sağlanır. İsteğe bağlı olarak fırında da pişirilebilir. Kabağın üzeri dövülmüş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ya da[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]le süslenir. Akkabak tatlısı yılbaşı günü ve Ramazan ayı boyunca hemen her evde bulunması istenilen bir tatlıdır. Yeni bir yıla girerken[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] pişirmenin uğurlu geleceğine inanılır. |