IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Bamya çorbası (konya) Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
22 Ocak 2011 15:05
Sır
Bamya çorbası (konya)

Malzemeler
1 sb. Kuru çiçek[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...](25 gr.)
1 ad. Limon(dilimlenmiş)
3 sb. Su (bamyaları haşlamak için)
1 sb. Kuyruk yağı(bamyaların büyüklüğünde doğranmış)
1 sb. Koyun eti (bamyaların büyüklüğünde doğranmış)
1 yk. Sade yağ
2 ad. Soğan (çok ince kıyılmış)
1 yk[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası(istenirse 3 ad kırmızı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...])
5 sb. Et suyu veya su
1 tk tuz
2 çb[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] suyu veya koruk suyu

Yapılışı:
Bamyaları tüylerinin dökülmesi için kalburda veya bez arasında ov,yıka.3-4[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] dilimi konulmuş su ile (limon sünmemesini sağlar) yarı haşla iplerini çıkar. Tencereye eti ve kuyruk yağını koy,kapağını kapat. Et bıraktığı suyu çekinceye kadar kavur. Sade yağını,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları ilave et.soğanlar sararıncaya kadar kavur,salçayı yassı ince doğranmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]leri koy,karıştır.suyu ilave et. Kapağı kapat. Etler pişinceye kadar yaklaşık 30 dk. Kaynat,tuz at. Suyu azalmış ise 5 sb.na tamamla. Haşlanmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] veya koruk suyu ilave et,kaynamaya başlayınca çok hafif ateşe al. Bamyalar yumuşayıncaya kadar 20- 30 dk pişir.

Not: Çorbalar Konya mutfağının değişmez giriş yemeğidir. Konya da soğuk çorba türleri bulunmamaktadır. Orta asya’dakullanılan Tutmaç çorbası Konya’da günümüzde de çok tüketilen nefis bir çorbadır.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı