23 Ocak 2011 13:25 | |
Sır | Cevap: Yavandan etli patatesli köfte (malatya) hahah evet Son gunlerde oyle oldu sanırsam (: |
23 Ocak 2011 01:39 | |
Bora | Cevap: Yavandan etli patatesli köfte (malatya) Forumda tavşan kedi köpek kuş izlemekten bende iştah kalmadı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
23 Ocak 2011 01:36 | |
Sır | Cevap: Yavandan etli patatesli köfte (malatya) Siz acıktınız anladım ben sızı yoksa kolay kolay yemek bolumune gırmezsınız haha (: |
23 Ocak 2011 00:28 | |
Su`Perisi | Cevap: Yavandan etli patatesli köfte (malatya) Valla özendimde hani ellerin dert görmesin canım insallah bir gün o güzel marifetli ellerinden yemek nasip olur o güzel ellerine saglık Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
22 Ocak 2011 23:35 | |
Bora | Cevap: Yavandan etli patatesli köfte (malatya) Bugünde hep köftelerden gidiyorsun Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
22 Ocak 2011 23:32 | |
Sır | Yavandan etli patatesli köfte (malatya) Malzemeler 2 su bardağı yarma 1/2 kg.[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 250 gr. parça et 1-2 baş kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 3[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kadar yağ 2 yemek kaşığı salça Hazırlanışı Et yıkanır, bir tencerede ateşe konur, bıraktığı suyu çekince yağı ilâve edilerek kızartılır.Küp şeklinde doğranmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] konarak sarartılır. Salça ile de birkaç kez karıştırıldıktan sonra suyu ilâve edilir, pişmeye bırakılır.Diğer tarafta; yarma, tuz, su ilavesi ile yoğrulur. Nohut büyüklüğünde parçalara ayrılarak yuvarlanır. Patates yıkanır, soyulur, tekrar yıkanarak büyük küpler şeklinde doğranır. Pişen ete[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve köfteler konur. Tuz atılır, pişirilir, servis tabağına alınır. Sıcak olarak servis yapılır. Not: Arzu edilirse 1/2 çay bardağı akşamdan ıslatılmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ta kullanılabilir. Nohut kullanıldığı zaman, et kullanılmayabilir. Nohut salçalı suda pişirilip köfte ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i ilave edilir. |