24 Ocak 2011 17:21 | |
Sır | Silifke batırığı (mersin) Malzeme Duru köftelik bulgur 2 su bardağı Kavrulmuş, çekilmiş yer fıstığı 3/2 su bardağı Kavrulmuş, çekilmiş susam 1/2 su bardağı Kuru nane 1 çorba kaşığı Kırmızı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 çorba kaşığı Biber salçası 1 çorba kaşığı Kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 adet Maydonoz 1 demet Taze nane yarım demet Yeşil[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yarım demet Domates rendesi 1 kg Domates kurusu 1 çay bardağı Nar ekşisi 2 çorba kaşığı kaşığı 2[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] YAPILIŞI Batırığın yapılacağı kaba çiğ köftelik bulgur konur.Yanına çekilmiş yer fısıtığı içi, susam,domates kurusu ve salça konur. Çiğ köftelik bulgur ıslatılmadan diğer karışım sıcak su ile ıslatılır, ovulur. Bu karışıma azar azar çiğ köftelik bulgur ovularak ilave edilir. Daha sonra çok küçük doğranmış kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] suyunun yarısı,kuru nane ve kırmızı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ilave edilir. Çiğ köftelik bulgur yumuşadıktan sonra doğranmış maydonoz ,yeşil[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],ve nanenin yarısı ile bir[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ilave edilir. Tercihen yapılan batırğın yarısı küçük sıkmalar şeklinde ayrılır. Batırığın kalanına kalan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] suyu, maydonoz, nane ve yeşil[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ilave edilerek tekrar ovulur. İçme suyu ile sulandırılır. Limon nar ekşisi ve tuz ilave edilir. Yanında haşlanmış lahana, turşu, marul,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve salatalık ile servis yapılır. |