24 Ocak 2011 20:04 | |
Sır | Sultan dolması (osmaniye) Malzemeler: 10 adet orta boy dolmalık[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Yarım su bardağı tahin 2 su bardağı dövülmüş yer fıstığı 1 su bardağı yeşillik (doğranmış nane maydanoz taze[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]) 1 çay kaşığı tuz 1 yemek kaşığı tereyağı Sos için: 1 çay bardağı tahin 2 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] suyu Yeteri kadar tuz 5-6 diş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (dövülmüş) 1 kahve fincanı su Biberleri temizleyin, kaynar suya atın. 3 dakika süreyle kaynatın ve süzün. Biberleri soğuk suya alın ve tekrar süzün. Yer fıstığı ve 1 yemek kaşığı tereyağı ile kavurun. Soğuyunca tahin, tuz, 1[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] suyu ve yeşilliği ilave edip, karıştırın. Sosun Hazırlanışı: Tahin, tuz, bir[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] suyu ve sarımsağa su ekleyip sosu hazırlayın. Dolmaları servis ederken üzerine dökün. |