25 Ocak 2011 11:38 | |
Sır | Muska böreği (uşak) Malzemeler: 3 su bardağı un 1 çay bardağı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 çay bardağı sıvı yağ 3 yemek kaşığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 tatlı kaşığı tuz üzeri için; bir[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]. İçi için; 400 gram[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 baş kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay kaşığı tuz pul[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] karabiber. Yapılışı: Una malzemeleri ekleyip iyice yoğurun. Cevizden biraz büyük bezeler yapın. Hamuru yarım saat dinlendirin. Ardından hamuru açın. (Yufka büyüklüğünde) Yufkayı uzunlamasına üçe bölün. Ayrı bir yerde[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ı küçük küçük doğrayarak pembeleşinceye dek kavurun. Sonra yıkanmış küçük küçük doğranmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları içine atın tencerenin kapağım kapatın. Kısık ateşte[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] söndükten sonra, tuz, karabiber ve pul[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i ekleyip 10 dakika kavurun. Şerit halindeki yufkaların başından dört parmak boşluk kalacak şekilde iç malzemeyi[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]. Ve muska şeklinde katlayın. Tepsiye yerleştirdiğiniz muska böreklerinin üzerine[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sürüp 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya dek pişirin. |