22 Mart 2011 12:24 | |
Sevda | Dana Yahni - Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Dana Yahni - Tarifi Malzemeler: 500 gr dana eti ( kuşbaşı doğranmış ) 6 çorba kaşığı yağ 1 kg soğan ( 3’ü iri, kalanı ince doğranmış ) 4 domates ( kabukları soyulmuş, kuşbaşı doğranmış ) 4 yeşil sivri biber ( çekirdekleri temizlenmiş ve doğranmış ) 1 çay kaşığı tuz Yapılışı: 1-Tencereye 3 kaşık yağ koyup orta ateşte eritin. Buna eti ve iri doğranmış soğanları ekleyip soğanlar hafif pembeleşinceye, etler bıraktıkları suyu çekinceye kadar 8–10 dk karıştırarak pişirin. 2- Domatesleri ilave edip karıştırdıktan sonra etleri örtecek kadar sıcak su ilave edin. Tuzunu serpip, orta ateşte etler yumuşayıncaya kadar 60–90 dk pişirin. 3- Bir tavada kalan 3 kaşık yağ ile ince soğan ve biberleri 3–4 dk kavurup pişirin. 4- Bunu tencereye ilave ederek yahniyi orta ateşte 10 dk kadar pişirip servis yapın. |