IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Fırında Kekikli Tavuk Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
28 Eylül 2011 05:58
Sevda
Fırında Kekikli Tavuk


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
,

Fırında Kekikli Tavuk

içindekiler


  • 1 adet tavuk
  • 100 gr tereyağı, oda sıcaklığında yumuşamış
  • 4 dal taze kekik
  • 1 adet limon
  • Tuz ve taze öğütülmüş karabiber
  • Taze patates
hazırlanışı


  • Tavuğun içini dışını iyice yıkayın. Kağıt havluyla tamamen kurulayın. Fırını 220 derece ısıya getirin.
  • Tavuğu tuzlayın, biberleyin. 15 dakika kadar oda sıcaklığında bekletin.
  • Bir kasenin içinde yumuşamış tereyağını, saplarından ayıklanmış kekiği, bir limonun rendelenmiş kabuğunu ve suyunu karıştırın.
  • Tavuğun derisiyle eti arasına parmağınızı sokarak, butlarda ve göğüste küçük keseler yaratın. Yumuşamış tereyağı karışımının yarısını bu kısımlara yayın.
  • Tereyağı karışımının kalan yarısını tavuğun derisinin üstüne elinizle oğuşturarak sürün.
  • Tavuğun bacaklarını, bir mutfak ipiyle bağlayın. Fırın kabına tavuğu yerleştirin. Önceden ısıttığınız fırında 1.5 saat kadar pişirin.
  • Her yarım saatte bir tavuğu alt üst ederek, her yerinin kızarıp hoş bir renk almasını sağlayabilirsiniz (Tavuğun büyüklüğüne göre pişme süresi değişebilir. Derisi nar gibi kızarıp, bir bıçak sapladığınızda tavuğun içinden beyaz su akmaya başladığında olmuş demektir.)
  • Taze patesleri akan suyun altında, fırçayla iyice yıkayın. Büyük olanları ikiye kesin. Tuz ve biberle harmanlayın.
  • Tavuğun pişmesine 45 dakika kaldığında fırın kabını fırından çıkarın. Patatesleri yanlarına dizin. Kaptaki yağla alt üst edip, pişirme işlemine devam edin.
  • Pişirme süresi bittiğinde fırından çıkarın. 15 dakika kadar dinlendirip servis yapın.
Kaynak: Alıntı

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı