IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Sabrın Sonu Selamet midir ? Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
01 Eylül 2022 04:07
The
Cevap: Sabrın Sonu Selamet midir ?

Her konuda geçerli değil . Sabır iyi bir özelliktir her kişide bulunmaz fakat her konuda sabır göstermekte çok iyi bir özellik olmayabiliyor : )
01 Eylül 2022 04:05
Feronia
Cevap: Sabrın Sonu Selamet midir ?

sabir gibisi yok, sabrımız olmasaydı çoktan yikilmistik
28 Ağustos 2022 21:34
aLdiana
Cevap: Sabrın Sonu Selamet midir ?

Sabrın sonu selamet olmuyor
12 Temmuz 2016 23:17
Noyan
Cevap: Sabrın Sonu Selamet midir ?

Sabır alamet, sonu selamet.
26 Kasım 2011 03:58
Deep
Cevap: Sabrın Sonu Selamet midir ?

Sabirli olmak bir nevi erdemdir, nezaket gostergesidir. Bunlari bir arada basaran kiside buyuk bir guc dogar. Bir nevide nefis kontrolude denebilir. Sabir aci, meyvesi tatlidir. Sikintilara, acilara, dert ve belâlara sabir gösteren, sonunda huzur ve saâdete mutlaka kavusur diye dusunuyorum.
25 Kasım 2011 02:08
NeFeS_16
Cevap: Sabrın Sonu Selamet midir ?

Sabır dendimi kimi zaman insanlarımız ''Sabrı'' başka şekilde düşünüp değerlendiriyor.
Örneğin: 1. Onun olmasını istediği en ufak birşey için inatla çaba sarfediyor farkında aslında o istediği ufak birşey onun değil aslında kendi kendini kandırıyor ve üzüldüğündede ben sabrediyorum diyor.
Yanlış bir düşünce senin olmasını istediğin zaten senin değil bildiğin halde kendi kendini üzüyor kendi kendine acı çekiyor ve daha sonrada sabrediyorum diyorsun.
Kendi kendinizi neden,niçin olmucağını bildiğiniz bir şeyler için üzüp,acı çekiyorsunuz şaçma sapan birşeyler için neden kendinizi harcıyorsunuz?
2. Mutlu olduğu bir adımda birden bire çelme takılıp dibe çökep azimle ordan çıkmaya dik durmaya çalışan kişi bu durumu ne kadere nede alın yazıya bağlar işte bu insan zaten neyin ne olduğunu bilen insandır.
Mutluluk yolunda adım atıldığında bir anda mutsuzluğu gören kişi ufak bir hata yapıp yanlış bir kişi ile dostluk yada sevgili olmuş kişidir ve onun yaptığı hataları gözü kapalı görmez gördüğündede zaten anlar yanlış bir adım olduğunu ve sabırla,şükre sığınır işte bu sabırdır ALLAH C.C YOLUDUR.
Başka bir örneklede dile getirirsek insanlarımız hata yapabilicek insanlardır hatasızda kul olmaz zaten Sabır dendiğinde zaten Şükür de gelir.
Hiç bir zaman ne olursa olsun pes ettim dememeliyiz şunu bilmeliyizki ALLAH C.C hiç bir kulunun sırtına taşıyamıcağı yükü bindirmez bu yüzden şunu düşünelimki taşıyabiliceğiniz bir yükki sırtımızda nekadar ağır olsada şükür diyip başka derde düşmemek için sabretmeliyiz.
Şunu bilmeliyizki aşk acısı,dost acısı,yada sağlıklıyken birden bire bir kolumuzu yada gözümüzü bacamızı kaybetme acısı,işimiz iyiyken birden bire düşüş yaşama acısı her acıya bir derman vardır.Diceksinizki derman nedir.EN BÜYÜK DERMAN AİLEDİR AİLE SEVGİSİDİR.
Şunu unutmayalımki her acıya derde kedere sabır ve şükür dermandır.Fakat en büyük acı keder zaten belli değilmi bir baba bir anne acısı kederi işte bu yük en büyük ağırlıktır ve en büyük yükü taşırken SABRA VE ŞÜKRE en iğtiyaç duyduğumuz gündür.
Bu yüzden sabrı ve şükrü farkLı şekillerde yanlış düşüncelerle kendinizi üzerek ben sabırlıyım demeyin bilinki boş olan bir derdi saçma sapan şekilde sabırla şükürle dile getirmek zaten kendinizi bir kişilerin uçurumu atmasına sebeb değildir siz kendinizi zaten uçuruma atmış ve ordan hiç çıkmamış kişiler olursunuz her sabır ettim dediğinizde kendinizi boşa yorarsınız çünki siz dilinize sabır kelimesini aldığınızda kendinizide yavaş yavaş yok ediyorsunuz bilmeksizin..
Bu yorumumu okuyan arkadaşlar size şunu demek isterim.EĞER SABIRLA ŞÜKÜR BİR ŞİŞEYE KONULMUŞ OLSA VE O ŞİŞE BENİM OLSA SEVE SEVE MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMLE PAYLAŞIRDIM.
24 Ekim 2011 01:30
ASİL_GİRL
Cevap: Sabrın Sonu Selamet midir ?

Hayatımda çok sabrettim fakat hiç rahat edemedim bence eskiler de kalmış bir söz günümüze uymuyor Okul için sabret dersler için hayatı olduğu gibi yaşa kaybeden sen ol.
10 Ekim 2011 22:54
Ruj
Cevap: Sabrın Sonu Selamet midir ?

*Koruk üzüm sabreder, tulumba tatlısı gibi olur Kuzular sabreder, koyun olur Ağaçlar sabreder, kilo kilo meyve verir İnsanlar sabreder, mutlaka kazanır Sabır, insanı kurtaran bir sırdır.
08 Ekim 2011 22:08
SpinoZi
Cevap: Sabrın Sonu Selamet midir ?

Selametdir, Sabır Selamete Kapı Açan Anahtardır.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
05 Ekim 2011 13:52
Sır
Cevap: Sabrın Sonu Selamet midir ?

Şüphe yok ki Allah, sabredenlerle beraberdir.

Sabrın Sonundada Mutlak Bir Hayır Bekler..
Bu Konuda 10 fazla Cevap bulunuyor. Bütün Cevapları görmek için buraya tıklayın.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı