21 Ekim 2011 18:38 | |
KarakıZ | Muzlu, karamelli çikolatalı dondurma Hazırlama süresi 30 dakika 6 kişilik 346 kalori Malzemeler: 75 gram şeker 180 gram siyah çikolata 500 ml. sıvı krema 3 adet yumurta sarısı 250 ml. espresso 2 yaprak jelatin 1/2 tatlı kaşığı aromalı kahve 20 gram pudra şekeri karamelli dondurma Hazırlanışı: Mus için: Çikolataları benmaride eritin. 60 ml. kremayı ısıtın. Şekeri karamelize edin. Karıştırarak, kaynattığınız kremayı ekleyin, erimiş çikolataya yedirin. Ilındıktan sonra, yumurta sarılarını katıp soğutun. * Soğutulmuş bir kapta, kalan kremayı çırpın ve çikolatalı karışıma ekleyip 6 kaba paylaştırın, buzdolabında bekletin. * Jöle için: Jelatinleri soğuk suya atın. Kahve ve şekeri sıcak suda eritip jelatini ekleyin. Tüm malzemeleri karıştırıp buzdolabına koyun. * Musları 1 top dondurma ve kahve jölesiyle süsleyin. |