IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Konu: Limon Reçel Tarifleri. / 2 - Farklı, Limon Reçel Tarifi. Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
23 Ekim 2011 13:31
She
Cevap: Limon Reçel Tarifleri. / 2 - Farklı, Limon Reçel Tarifi.

Denemek gerek o halde!
23 Ekim 2011 13:28
Deep
Cevap: Limon Reçel Tarifleri. / 2 - Farklı, Limon Reçel Tarifi.

Ne yalan soyleyeyim bende hic tatmadim ama canim cekti sanki
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
uzum, cilek ve incir receli vazgecilmezim!
23 Ekim 2011 11:31
Rengahenk
Cevap: Limon Reçel Tarifleri. / 2 - Farklı, Limon Reçel Tarifi.

Limon reçeli yemedim de yapmadım da hiç..

ama ilk tarif hoşuma gitti, denerim mutlaka
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
23 Ekim 2011 10:30
Sevda
Limon Reçel Tarifleri. / 2 - Farklı, Limon Reçel Tarifi.

Limon Reçel Tarifleri. / 2 - Farklı, Limon Reçel Tarifi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Limon reçeli malzemeleri
6 limon
3 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
Yarım limonun suyu

Limon reçeli hazırlanışı

Limonların kabuklarını rendeleyin.
Bir tencerede su kaynatın. Limonları içine aktarıp bekletin.
Bu işlemi üç gün süreyle tekrarlayın.

Sıcak suda bekleyen limonları dilimleyin.

Üç bardak tozşekere 2 su bardağı su ilave ederek kaynatın.
Dilimlediğiniz limonları ilave edip reçel kıvamına gelince
yarım limon suyunu sıkarak ocaktan alın.

Ilınınca kavanoza aktarın.
Soğuduktan sonra kapağını sıkıca kapatın,
dilediğiniz zaman servis yapın.

Alıntı
_________________________


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Malzemeler: 10 adet kalım kabuklu limon, 1 kg şeker, 1 çay kaşığı limon tuzu (ya da 1/2 limon suyu)

Yapılışı:
Limonun üst delikli yüzeyini rendenin ince yüzeyiyle rendeleyin. İç kısmını keserek, kabuklarını dilimleyin (4 parça kadar olur). Bu kabuk dilimlerini portakal kabuğu reçelinde önce kaynatmıştık bu sefer de kaynatmadan dikiş iğnesi ile şekildeki gibi ipten geçiriyoruz. 1 kg kadar şeker ve üzerini örtecek kadar su ekleyin ve pişirin. Koyu bir şurup olduğunda limon tuzunu da ekleyip ateşten alın. Soğuyunca ipten çıkartın, kavanozlara dağıtın, üzerine şurubu gezdirin.
Afiyet olsun

Alıntı

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı