06 Kasım 2011 11:56 | |
Sevda | Geleneksel kurban bayramı yemeklerinden olan -Kurban Kavurması- Et Kavurması(Resimli) Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Geleneksel Kurban Bayramı Yemeklerinden Olan, Kurban Kavurması - Et Kavurması. Malzemeleri 1 kilogram kuzu eti 100 gram kuyruk yağı tuz, kekik Yapılışı Kuyruk yağını küçük parçalar halinde doğrayın. Orta derinlikte tencereye yağı alıp kızdırın. Üzerine kuşbaşı doğranmış etleri ekleyin. Yüksek ateşte etler suyunu bırakana kadar kavurun. Ocağın altını kısıp yaklaşık 1 saat arada bir karıştırarak kavurmaya devam edin. Etler yumuşayıp suyunu çekince tuz ve kekik ilave edip karıştırın. 10 dakika sonra ocaktan indirin. Pilavla servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Kaynak: Alıntılar |