IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Pırasalı Tepsi Böreği Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
16 Kasım 2011 17:27
Ashriel
Cevap: Pırasalı Tepsi Böreği

Ben de hic sevmem pirasayi.
16 Kasım 2011 17:24
yanki
Cevap: Pırasalı Tepsi Böreği

Aleji degil Eskiden gelen birşey bende çözemedim :S
16 Kasım 2011 14:53
Sevda
Cevap: Pırasalı Tepsi Böreği

yanki Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
görmem bile kaşıntıya sebeb
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
böregi cok severim ama pırasayı "ASLA"

Alerjiniz mi var yoksa?
Ay çok güldüm
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
))
16 Kasım 2011 07:42
yanki
Cevap: Pırasalı Tepsi Böreği

görmem bile kaşıntıya sebeb
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
böregi cok severim ama pırasayı "ASLA"
16 Kasım 2011 06:15
Sevda
Pırasalı Tepsi Böreği


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Pırasalı Tepsi Böreği

500 gr pırasa
200 gr kıyma
Karabiber
Tuz
1 bardak süt
2 kaşık un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta sarısı (Üzeri için)

HAMURU İÇİN
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
150 gr tereyağı
Aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu

YAPILIŞI
Pırasalar doğrandıktan sonra kıyma ile beraber sıvı yağda hafifçe kavrulur. Pırasalar yumuşamaya başlayınca un ve süt eklenerek karıştırılır. Tuz ve karabiber ilave edildikten sonra pırasalı iç soğumaya bırakılır.
Hamurumuzun malzemeleri karıştırılarak yoğrulur.
Yağlanmış bir fırın tepsisine hamurumuzun yarısı yayılır. Üzerine kıymalı pırasalı içimiz koyulur. Kalan hamurumuz üst kısma yayılarak yumurta sarısı sürülür ve daha önceden ısıtılmış olan 170 derecelik fırında 50 dakika kadar pişirilir.
Sıcak veya ılık olarak servis yapılır. Afiyet olsun..

Kaynak: Alıntılar


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı