IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Kadın-erkek eşitliği Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
04 Haziran 2023 08:26
KoJiRo
Cevap: Kadın-erkek eşitliği

Islâm`da erkeğin kadından mutlak anlamda üstün olduğunu bildiren hiçbir nas yoktur. "Erkek kadın gibi değildir" (K.K. ÂI-i imrân (3) 36 ), demek, erkek üstündür demek değildir. "Erkekler, kadınların kayyûmudurlar. Bu, Allah`ın onların bazısını, bazısına üstün kıldığından ve erkeklerin mallarını harcadıklarındandır." (K.K. Nisâ (4) 34) âyeti de erkeğin mutlak üstünlüğünü göstermez. Önce burada "erkekleri kadınlara üstün kıldığı için..." denmemiştir. Demek ki üstünlük nisbîdir. Idare kabiliyeti erkeklere verilmiştir. Bir başka konuda da kadınlar üstün olabilir. Kadının şefkat dolu bağrı olmasa erkek evlâtları bir robot gibi yetiştirir. Demek ki bu konuda da kadın üstündür. Hem Allah, kadın erkek ayırmadan, "en üstün olanınız, Allah`tan en çok sakınanızdır." (K.K. Hucurât (49) 13 ) buyurur.Demek ki kadın, insan olarak erkeğe eşittir. Ikisinin yaratılışı da bir "nefis"tendir. (K.K. Nisâ (4) 1) Kökenleri birdir. Biri kaliteli, öbürü adı bir maddeden yaratılmış değildir.

Kadın da kötülük yaparsa günah, hayır yaparsa sevap alır. Dua ederse Allah ona da "icabet" eder. Demek ki, kadın, Cennete ya da Cehenneme gitmekte de erkekten farklı değildir.Dünyada iken iş başarırsa kazanç, suç işlerse ceza bulur. Ticarethanesi varsa kadın olduğu için kazanç oranı düşük olmadığı gibi, meşru bir iş görüyorsa kadın olduğu için ücreti de düşük olmaz. Tersine bazı suçlarda kadın erkeğe göre daha az ceza görür.

Insanlar arasındaki saygınlık ve hürmette, erkeklerden geri değil, tersine bazı hallerde ileridir. "Insanlar içerisinde iyilik ve hürmet yapmama en lâyık olan kimdir?" diye soran sahabîye Efendimiz; "annendir" cevabını vermiş ve arkasından, "sonra kimdir?" diye iki defa daha tekrarlanan bu soruya, "annendir" dedikten sonra, dördüncüde "babandır" buyurmuştur. (Buhârî, edep 2; Müslim, bir 1) "Namazda iken, babanın çağırması halinde namaz bozulmaz, ama annenin çağırması halinde namaz bozulur ve ona cevap verilir." Sözünün aslı nedir, şu anda bilmiyorum ama, dînî bir düşünceden kaynaklandığı açıktır. "Ana gibi yâr olmaz" atasözümüz herhalde kadını küçültüyor değildir.

Demek ki, yaratılışta, Allah`a kul olmakta, ibadette, duada, suç ve cezada, yani kullukta, hürmet ve saygınlıkta, kısaca insan oluşta kadınla erkek arasında fark yoktur.
28 Aralık 2022 11:26
No1
Cevap: Kadın-erkek eşitliği

valaha eşit midir nedir bilmem ama kadın 2 sene evli kalıyor sonra boşanıyor her ay nafaka veren erkek oh ne ala memleket.
18 Kasım 2022 12:12
Razor
Cevap: Kadın-erkek eşitliği

Arkadaşım şunu önce anlayalım;ülkemizde eşitlik kavramı da yok adalet kavramı da
Dünya üzerinde de bu durum böyle,bu ülke sorunu değil zihniyet sorunudur.
26 Ekim 2022 03:25
Never Give Up
Cevap: Kadın-erkek eşitliği

Eşitlik bence hayattaki en değerli şeydir.
11 Şubat 2012 17:19
HANDSOME
Cevap: Kadın-erkek eşitliği

EŞİTLİK Allah kadınla erkeği eşit yaratmamıştır. Her ikisini de insan olma yönünden, akıl, bilgi, kültür yönünden eşit olsa da, kadın erkekten daha duygusal daha hissidir. Erkek ise daha katı, olaylara daha sert,duygusal yoğunluğu az olan bir açıdan bakar. Bu psikolojik yönden farklılıktır. Biyolojik yönden, erkekte kas daha fazla iken kadında yağ daha fazladır. Bu durum erkeğin kadından üstün olduğunu göstermez.Kadın daha duygusal erkek daha az duygusal, kadın daha çok acır, sevgi hayatında daha önemli bir yer kapsar, erkekte ise daha az. Erkek daha güçlü-kaslıdır, kadın daha az güçlü ve kaslı... Her iki cinsinde üstün- eksik yönleri vardır. (Akılda, düşüncede ... her iki cinside eşittir ve birbirlerini geçebilirler.)
Bu durum erkeğin üstünlüğünü veya kadının zayıflığını göstermez. Aksine bu durum her iki cinsin ayrı yaratılış özelliklerinin doğal sonucudur. Bunu kabul etmeli, yaşam tarzımızı buna göre ayarlamalıyız.
İslam kadın - erkek eşitliğini değil kadın erkek adaletini savunur. Eşitlik adalet demek değildir. Eşitlikte mesela, kadına da erkeğe de 100 kg yükte 50 şer kilo her iki cinse vermek vardır. Adalette daha kaslı olan erkeğe daha fazla daha az kaslı kadına daha az yük vermek vardır. Yaratılış özelliğini kabul bunu gerektirir.
İngiliz kraliyet ordusunda , kadın erkek tüm askerlere “ aynı eğitim programının “ uygulanması , kraliyet ordusu fizikçilerinden Yarbay Ian Gemmel ‘i : Fırsat eşitliği adı altında kadın askerler eziliyor , diye isyan ettirir.
Erkek askerlerin eğitimi sırasında yaralanma oranı yüzde 1.5 iken , kadınlarda bu oran yüzde 11.1 ‘lere kadar çıkmaktadır .Yarbay Gemmel’e göre bunun nedeni :
  • Kadın kas ve kemik yapısı erkeklere göre daha zayıf . Aynı eğitim kadın bedeninde erkeklere oranla % 39 daha fazla baskı oluşturuyor.
  • Belirli kas olgunluğuna ulaşmak için erkek askerlerin 3 ay çalışması yeterli iken , kadınların 6 ay çalışması gerekir.
  • Bu kadın askerlerden 40 tanesi ordu'yu " bize fazla yükleniliyor " diyerek mahkemeye başvururlar ( The Sunday Times :10.03.2002)
NASIL Kİ OKULLARDA ÇOCUKLARI YETENEKLERİNE GÖRE YÖNLENDİRİP EĞİTMEK SAVUNULACAK BİR DURUMSA , İSLAM'DA DA KADIN VE ERKEĞE DOĞA VE YAPILARINA UYGUN GÖREV DAĞILIMI YAPILMAKTADIR.RESİME YETENEKLİ BİR ÖĞRENCİYİ MATEMATİK PR.'U YAPMAK NASIL MANTIKSIZLIK İSE KADIN VE ERKEKLERE DE MİZACLARINA TERS GÖREV YÜKLEMEK O KADAR TERSTİR. BİR ERKEKTEN NE KADAR ANA SINIFI ÖĞRETMENİ OLABİLİR, HANIMLARLA KIYASLARSAK...?
11 Şubat 2012 16:43
VenceRemoS
Cevap: Kadın-erkek eşitliği

Eşitsizliğin değiştirilebilir, düzeltilebilir zemininden beden yapısına indirgenmesi, aslında eşitlik kavramına duyulan tahammülsüzlüğün de göstergesidir.Neredeyse aynı cinslerin kendi içindeki eşitsizliği bile söz konusu olamayacağı bir noktadan tartışmaya başlamak utanç vericidir.
Eşitsizliği bir verili vücut gerçekliği olarak ele aldıktan sonra ister, "kadının zayıflığı" üzerinden acıma, merhamet ve yardımseverlik duygusu ile hareket edin, isterse "erkeğin gücü", iktidarı, egemenliği temsil etmesi üzerinden akıl yürütmeye devam edin, çok sağlıklı bir düşünce seyri geliştiremezsiniz.
04 Şubat 2012 06:35
NihaL
Cevap: Kadın-erkek eşitliği

Aslında tüm sorun olaya kadın erkek diye bakınca çıkıyor ortaya. Kadın erkek eşitliğini tartısmıyorum bile , ben olaya insan olarak bakıyorum ve İnsanların hiçbiri diğerinden üstün değildir ve özel haklara sahip değildir.Kişisel olarak esas aldığım Çoğunluğun oluşturtuğu doğrular değil benim aklımın ve mantığımın yattığı o muazzam gerçeklerdir. Ben ve fikirlerim çok değerliler
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
26 Aralık 2011 04:13
Pargali
Cevap: Kadın-erkek eşitliği

Bencede Kadın - Erkek Eşit Olsunn.
24 Aralık 2011 11:02
Düş
Kadın-erkek eşitliği

Yaradan herkesi eşit olarak yaratmıştır.Lakin özellikle bizim toplumumuzda bunu geriye atma düşüncesi vardır."Kadın ve erkek eşit olamaz,güç olarak erkek kadından üstündür,erkeğin yaptıgını kadın hiçbir şekilde yapamaz" gibisinden bazı basmakalıp fikirler gün yüzüne çıkarılmıştır ki ben bu tarz gidişatlara hiçde olumlu bakmam.
Kadını ikinci plana atmayı bırakın kadına cennetlik gibi bakan bireylerimiz malesef yok.Nereden geldiklerini bilmeyen bir toplumun evlatlarıyız.Kurtuluş savaşını hatırlarmısınız,o zamanlarda erkek kadın diye bir kavram vardı.Peki orada neden bu eşitsizlikten söz edilmiyordu..
Teknoloji ne zaman aldı başını gitti ayrım yapılmaya başlandı.
Peki şunu sormak isterim; Bir bayan olmasaydı acaba erkekler yaratılır mıydı?
Hiç kimse hiç kimseden üstün degildir,bireyler kendi akıllarını kendileri yönlendirir.
Erkekler biraz baskın bir toplum oldugundan her şeyi kendileri yaptı sanırlar lakin geriye bakmak gerekir.Bir bayan olmasa hiç'ler.Güç olarak varolurlar ama kalıcı olmak için varolamazlar.

"Deep arkadaşımızın da dediği gibi her erkeği bir kadın doğurmuştur.."
22 Aralık 2011 13:20
Damla
Cevap: Kadın-erkek eşitliği

Merhaba,

Ben, Feministliğe de karşıyım, kadının ikinci plana konulmasına da. Kadının toplumda önemli yeri vardır, aile ve toplum arasında köprüdür kadın. Hz Muhammed kadınlara daha da yüce bir yer vermiştir ''Kadın erkekle eşittir ve toplumun yarısıdır''

Sayın Deep, çok güzel noktalamış ''Unutmayalım ki her erkeği bir kadın doğurmuştur''

Saygılarımla.
Bu Konuda 10 fazla Cevap bulunuyor. Bütün Cevapları görmek için buraya tıklayın.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı