18 Ocak 2012 13:05 | |
AnqeL | Çingene Yahnisi Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler ♦ 1 kg. kemikli parça kuzu, ♦ 15 adet arpacık soğanı, ♦ 2 adet havuç, ♦ 3 çorba kaşığı margarin, ♦ 1 adet yeşil biber, ♦ 1 çay kaşığı kekik, ♦ 5-6 adet taze patates, ♦ 6-7 adet mantar, ♦ 1 çorba kaşığı domates salçası, ♦ Yeterince tuz ♦ Karabiber ♦ Maydanoz. Hazırlanışı: Koldan parçalara bölünmüş kuzu eti, dibi kalın bir tencerede suyunu çekinceye kadar çevrilir. Margarin ilave edilip, yağ kızmaya başlayınca ayıklanmış soğanlar katılır. Beraber karıştırılarak biraz kavrulur. Bir bardak sıcak su ilave edilerek etler pişmeye bırakılır. Etler yumuşarken doğranmış yeşil biber, havuç, bütün olacak şekilde patatesler, kekik ve karabiber, mantar, ezilmiş domates salçası ilave edilerek biraz daha su eklenir. Etlerle birlikte pişen sebzeler de yumuşayınca ateşten alınıp, servis yaparken üzeri kıyılmış maydanozla süslenebilir. Afiyet Olsun Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |