IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Perde Pilavı Tarifi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
21 Ocak 2012 06:33
Sevda
Perde Pilavı Tarifi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Perde Pilavı Tarifi

MALZEMESİ
2 Su bardağı pirinç,
2 Çorba kaşığı tereyağ,
3 Su bardağı etsuyu veya tavuk suyu,
1 Çorba kaşığı çamfıstığı,
1 Çorba kaşığı kuş üzümü,
2 Tatlı kaşığı tuz,
1 Tatlı kaşığı karabiber.

HAMURU İÇİN
1 Yumurta,
1 Çay bardağı erimiş margarin,
Tuz, alabildiği kadar un.

YAPILIŞI
1.2 Çorba kaşığı tereyağda fıstıkları hafif sarartı­nız,
2.Sıcak suda bekletilmiş, yıkanmış ve süzülmüş pi­rinci ilâve ediniz ve 5 dakika kavurunuz,
3.3 Su bardağı etsuyu, tuz, karabiber ve kuş üzü­mü İlâve ederek, ağır ateşte pilavı pişiriniz,
4.Bir yumurtayı 1 tatlı kaşığı tuz ve erimiş marga­rinle çırpınız,
5.Aldığı kadar unla, açılacak yumuşaklıkta bir hamur yapınız,
6.Hamuru 2 mm. kalınlığında açınız,
7.Altı yuvarlak yağlanmış tencereye açılan yuf­kayı yayınız ve kenarlarını tencereden dışarı sarkıtını,
8.Hazırlanan pilavı tencereye sıcak olarak boşal­tınız ve kaşıkla hafif bastırarak düzeltiniz,
9.Tencere kenarından sarkan yufkayı pilavın üze­rine kapatınız,
10.Fırında kızartarak servis tabağına tencereyi ters döndürünüz,
11.Sıcak servis yapınız.

(pilavınızın hamuru sermeden önce tencerenin tabanını badem ile süsleyebilirsiniz.)

Alıntı

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı