IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Kıymalı Ispanak. Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
30 Ocak 2012 14:00
Ay
Cevap: Kıymalı Ispanak.

Çok güzel görünüyor
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Ellerine sağlık yavrucum.:*
30 Ocak 2012 13:57
Ein
Kıymalı Ispanak.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.






Malzemeler:

  • 4 bağ ıspanak.
  • Yarım kilo kıyma.
  • 1 yemek kaşığı salça.
  • Yarım kase pilavlık pirinç.
  • 2 baş kuru soğan.
  • Yarım çay bardağı çiçek yağı.
  • Tuz.
  • 1,5 litre su.


Yapılışı:



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Öncelikle tenceremize yarım çay bardağı yağımızı koyuyoruz. Yağımız kızdığında içine ince ince kıydığımız iki baş soğanı ilave ediyoruz.. Tencere de pembeleşmeye başlayan soğanlarımızın yanına yarım kilo kıymayı da ekliyoruz.. 5 - 6 dakika kadar kavurduğumuz yağ, kıyma ve soğan üçlüsüne, bir yemek kaşığı salçamızı da birleştiriyoruz.

Önceden yemeklik doğradığımız ıspanaklarımızı, temizlendiğinden emin olana kadar yıkayın. (Ben 4 - 5 kez yıkıyorum..) Daha sonra ıspanaklarımızı da tencereyle buluşturuyoruz. İyice karıştırdıktan sonra, yarım kase princimizi ve 1,5 litre suyumuzu ekleyip, yeniden karıştırıp, tenrereyi kapatıyoruz.

Orta ateşte yapmanızı tavsiye ederim ve aralıklarla yemeği karıştırmayı unutmayın. Yaklaşık 15 - 20 dakika içinde servise hazır olur..


Not:
İsteğe bağlı baharat katabilirsiniz ve havuçta rendeleyebilirsiniz.


Afiyet Olsun.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı